Какво трябва да знаят всички необвързани?

Сексоложката Трейси Кокс дава съвети на самотните хора
Обновена: 13 фев 2016 20:57 | 13 фев 2016 20:57, Теодора Драгоева
11
Какво трябва да знаят всички необвързани?
Снимка: оutnow.ch

Необвързаните хора, които дълго време са без половинка, понякога се отчайват и направо се отказват да търсят любовта.

В навечерието на празника на влюбените Свети Валентин британската сексоложка Трейси Кокс дава съвети на самотните хора как да вземат съдбата в свои ръце и най-накрая да започнат сериозна дълготрайна връзка с надежден партньор.

Ето и нейните 14 съвета:

1. Поемете отговорност
Ако сте необвързани от дълго време, не обвинявайте лошия си късмет. Поемете отговорност за своя статус и направете всичко възможно да го промените. Това означава, че трябва да се отворите повече към света, да спрете да се обсебвате от идеята за намирането на "идеалния партньор", да спрете да се спирате на хора, които очевидно не са за вас, да анализирате миналите си връзки честно и да разберете какво се е объркало. Попитайте свой доверен приятел да ви даде реална оценка за това къде грешите по отношение на любовта. Вслушайте се.

2. Няма такова нещо като "идеална половинка"
Не вярвайте в идеята за перфектната половинка - това е опасно за вас. Все едно да вярвате в Дядо Коледа. Този мит кара много хора да остават твърде дълго в трудни, токсични отношения, които би трябвало да са прекратили отдавна.

3. Не всяка любов започва с гръм и мълнии
Повечето необвързани хора смятат, че когато се влюбят, ще го усетят на минутата. Така те пропускат много възможности да започнат връзка. В действителност качествените взаимоотношения се изграждат, а не се случват тутакси. Не залагайте всичко на първоначалната химия. Много хора са създали чудесни връзки, без в началото да са изпитвали супер силно влечение към половинката си. Трябва да излезете с даден човек поне на три срещи, преди да решите дали да му дадете шанс или не.

4. Не отписвайте някои хора, защото "не са вашия тип"
Ако сте самотни от дълго време, защото просто не сте срещнали човек от "вашия тип", то вие сте в голяма грешка. Не си слагайте граници сами. Дайте шанс на хора, които не се вписват във вашия идеален профил, но пък могат да ви изненадат приятно.

5. Забравете за миналото
Ако сте преживели трудни връзки и тежки раздели, отървете се от лошите спомни веднъж и завинаги. Това е емоционален багаж, който ще ви пречи много в намирането на любовта. Съмнението в душата ви ще саботира всичките ви отношения, още преди те да са започнали.

6. Не си губете времето със загубеняци
Не се поддавайте на изкушението да "оправяте" човек, който има лошо поведение към вас, намирайки му различни извинения. Ако даден човек не ви уважава в началото на връзката, той няма да го прави и в бъдеще, а вие само ще си изгубите времето с него. Ако някой ви обича истински, той ще направи всичко възможно връзката ви да потръгне - нещата са елементарни.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Кобинкова е професионалистка но е категории интелектуалка над това,разбирай че някоя трябва да си напрегне мозъчните клетки за да я разбере, друго си е да се използва термина загубеняци, термин които Кобинкова не би използвала поради познаване на психологията.
4
2
 
1
 
! Отговори
Лудия до генерал преди 8 години
Бих те чукал лично аз ,в окосмения ти газ. Само ми ела в централния и ще те пръсна кат пералня. За жените с уважение,ще говориш ти. Иначе със рима ше ревеш....*** изкормима.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Свободата Санчо е като салама, който така лекомислено режеш." Това трябва да знаят всички необвързани!
2
1
 
10
 
! Отговори
КупиДонЦицон преди 8 години
Любовта е кат копейка.звънне, дрънне и офейка!
1
2
 
17
 
! Отговори
Спец преди 8 години
Никой не иска да е сам и самотен нито мъж ното жена ама като немогат да се намерят и допаднат кво да се прави,когато му дойде времето.