Най-горещите любовни истории

Има ли истинска, изгаряща любов, любов от пръв поглед?
14 фев 2016 17:27, Михаела Лазарова
5
Най-горещите любовни истории
Снимка: Reuters

В най-любовния месец от годината поглеждаме назад във времето и към едни от най-красивите истории за любовта. Кралица Виктория и принц Алберт, Сюлейман Великолепни и Хюрем Султан, Наполеон Бонапарт и Жозефин, са само част от приказките за любовта, някои от които не завършват щастливо. Има ли истинска, изгаряща любов, любов от пръв поглед? Вижте в следващите редове.

Ромео и Жулиета

Това може би са най-известните любовници. Шекспировите герои се превръщат в синоним на самата любов. Тяхната любов е колкото чиста и красива, толкова и трагична.

Деца на две враждуващи семейства, които се влюбват от пръв поглед, женят се против волята на родителите си и умират заедно. Една трагична история, която погубва двама млади, за да могат след това семействата им да прекратят враждата.

Орфей и Евридика

Любовта между Орфей и Евридика е древна гръцка история на отчаянието. Орфей е силно влюбен и се жени за красивата нимфа Евридика. Двойката била много щастлива. Един ден, докато нимфата се разхождала, змия я ухапала по крака.

За да си върне любимата Орфей слязъл в подземното царство и изсвирил най-тъжните си песни, след което всички богове и нимфи заплакали.

Трогнати от силната му любов, Хадес и Персефона му разрешили да отведе Евридика, но при условие, че няма да се обръща към нея, докато не стигне светлината. Но, докато вървял по тъмната и стръмна пътека Орфей не се въздържал и се обърнал към любимата си, а тя в миг полетяла отново към подземното царство. Това сложило и край на тяхната любов.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 


5
Още от
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 2 години
"Любовта между Орфей и Евридика е древна гръцка история на отчаянието" - ало модераторите. Вие на училище не сте ли ходили. Това не е гръцка, а древнотракийска история. Момчета, не сте учили в училище достатъчно.
1
2
 
8
 
! Отговори
Сноудън преди 2 години
А Бойко и Цветалинка къде ги забравяте.

Какво не бива да правите на празен стомах?
Какво не бива да правите на празен стомах?

Какво не бива да правите на празен стомах?

Как да балансираме тялото си след 35
Как да балансираме тялото си след 35

Как да балансираме тялото си след 35