Как да сe опазите от флирт с колегата?

Вижте няколко съвета
17 фев 2016 22:40, Теодора Драгоева
15
Как да сe опазите от флирт с колегата?
Снимка: outnow.ch

Може да си имате някой колега (от противоположния пол), който да е най-добрият ви приятел в офиса. Той/тя е най-любимата ви компания за обяд и кафе, с него/нея излизате да пушите, да си говорите, а освен това по цял ден намирате време да се шегувате и забавлявате, отново заедно.

Този човек знае, че вие сте в сериозна връзка, а може би това важи също и за него. Въпреки това вие не можете да си представите деня си в службата без него/нея и това е взаимно.

Толкова много сте свикнали с компанията на вашия любим колега, че когато той/тя е в болничен или в отпуск, направо настроението ви изчезва и се чудите колко дълги и мрачни са работните дни без него/нея.

Проблемът е, че подобна връзка с колега от противоположния пол не е особено подходяща, ако вие сте омъжена/женен, тъй като много лесно може да прерасне във флирт или нещо повече.

Ето и няколко съвета какво да не си позволявате, ако не искате да си разбиете семейството заради симпатичния колега:

1. Приятните ви разговори трябва да приключват с края на работния ден
След края на работния ден, всеки от вас е добре да поеме към своя дом и да насочи вниманието си към своя личен живот. Вашата постоянна комуникация в офиса може да е хубава и ценна, но след работно време е абсолютно нежелателна. Ако усещате, че вашият колега-приятел се опитва да ви накара да останете с него/нея след работно време, значи той се опитва да започне флирт с вас – внимавайте.

2. Придържайте се към приятелските комплименти (без сексуален подтекст)
Няма нищо лошо да правите комплименти за облеклото или способностите на вашия колега, но избягвайте да правите твърде позитивни коментари за тялото му/й или определени части от него. Така ще преминете границата на колегиалните отношения!

3. Избягвайте да обсъждате постоянния си партньор със своя колега
Не трябва да коментирате личния си живот и връзката си със своя колега, особено пък постоянно да му/ѝ се оплаквате от вашия съпруг/съпруга. Така, ден след ден, вие създавате едно ниво на интимност между вас, което граничи с емоционална афера. Вие все пак сте само колеги и личните подробности, свързани с половинката ви, ще подействат разрушително или на вашето приятелство, или на вашата връзка.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
38
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Всъщност темата на статията е сбъркана. Трябва да се казва: Как да се предпазим от хубави преживявания .....
8
9
 
35
 
! Отговори
11 преди 8 години
Ъхъ, начи сексът трябва да е в работно време. След това - всеки към къщи.
7
8
 
40
 
! Отговори
Чък преди 8 години
Относно статията - вижда ми се странно и неестествено в един момент като си на работа да се държиш по един начин а щом не си да се държиш по съвършено различен. Ако си близък с някой на работа трябва да си близък се него навсякъде, а ако имаш семейство и мислиш че с колегата/колежката си се сближил твърде много трябва да се дистанцираш. Не е редно хем да се лиготите на работа, хем после да го игнорирате сякаш не съществува. Ще трябва да спрете с лиготенето на работа за да е честно.
6
9
 
44
 
! Отговори
Чък преди 8 години
До ПомощКолежката ти си играе с теб на психо-сексуални игрички, вместо да и се връзваш охладней към нея и почни да пазиш дистанция. Ти си женен и не трябва да изневеряваш, остави и мислите за насилие те не са достойни. Дистанцирай се от колежката ти и прекрати всякакви разговори на тематика която не засяга работата.
5
10
 
39
 
! Отговори
Препатил преди 8 години
Абсолютно вярно и точно казано!!!
4
11
 
65
 
! Отговори
Каза ли са го преди 8 години
Там където си вадиш хляба не си вади оная работа!
3
10
 
43
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
Как да се опазите от флирт с колегата , ... Дано да работят съветите ви ,защото Минко 47-годишния от миналата година не може да смогне , клеца денем и нощем ,обаче много колежка много нещо и недоспал взе да идва на работа
2
8
 
44
 
! Отговори
упорит профан преди 8 години
...навремето за това си назначавах по 2-3 секретарки ,че става много скучно като почнат се оплакват от мъжа си , комшията и бившия колега!
1
11
 
55
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Не мога да разбера защо трябва да се предпазвам от флирт с колежката. Та чак и съвети и предположения давате.