Защо предпочитате определен типаж от противоположния пол?

Това не е само въпрос на вкус или случайност
17 фев 2016 20:36, Теодора Драгоева
3
Защо предпочитате определен типаж от противоположния пол?
Снимка: outnow.ch

Когато става въпрос за романтични отношения, много хора, и мъже, и жени сякаш всеки път са привлечени от определен типаж от противоположния пол.

Някои мъже залагат само на синеоки блондинки, а други си падат по екзотични дами с матова кожа. Има дами, които се влюбват единствено в готини музиканти, а други жени все се увличат по интелектуални типове.

Това не е само въпрос на вкус или случайност. Всъщност има няколко научни и психологически компоненти, които могат да допринесат към това винаги да предпочитате определен типаж от противоположния пол.

Според сексолога Еван Марк Кац, най-важното нещо, което трябва да търсите в партньора си е той да ви кара да се чувствате добре.

А ето и 6 вероятни причини да си падате отново и отново по един и същ, неподходящ вид партньор:

1. Заради вашите приятели и семейство

Ако вашите приятели и семейство винаги ви дават своето мнение и съвети за това какъв партньор да си търсите, вие вече сте си оформили някакъв типаж в главата и се стремите към него като вярвате, че това е ваше собствено становище. Ако родителите ви искат да се обвържете с някой интелектуалец, с висок социален (и материален) статус, вие ще спрете да давате шанс на другите мъже, които не отговарят на този профил.

2. Вашата ДНК

Ако вие принадлежите на определена среда, много е възможно да си търсите половинка, която да прилича на вас и да е от същата среда. Да има подобно на вашето образование, да е от вашата раса и религия, да е от вашата социална класа и т. н. Според учените в генома на всеки човек е заложено това към какъв партньор да се стреми в живота.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg
 


3
Още от
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
пешо преди 2 години
а хомосексуалните защо са изключени от статията? те се привличат само от същия пол.
2
1
 
5
 
! Отговори
Жена преди 2 години
Хормони. Нищо повече.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хубаво написано,особено майките как учат дъщерите си да си намерят богат партньор,това се случва изклучително рядко,за една вечер може да си намерят!

10 иконични прически на Виктория Бекъм
10 иконични прически на Виктория Бекъм

10 иконични прически на Виктория Бекъм

Дневен хороскоп за 19 юни
Дневен хороскоп за 19 юни

Дневен хороскоп за 19 юни