Защо предпочитате определен типаж от противоположния пол?

Това не е само въпрос на вкус или случайност
17 фев 2016 20:36, Теодора Драгоева
3
Защо предпочитате определен типаж от противоположния пол?
Снимка: outnow.ch

Когато става въпрос за романтични отношения, много хора, и мъже, и жени сякаш всеки път са привлечени от определен типаж от противоположния пол.

Някои мъже залагат само на синеоки блондинки, а други си падат по екзотични дами с матова кожа. Има дами, които се влюбват единствено в готини музиканти, а други жени все се увличат по интелектуални типове.

Това не е само въпрос на вкус или случайност. Всъщност има няколко научни и психологически компоненти, които могат да допринесат към това винаги да предпочитате определен типаж от противоположния пол.

Според сексолога Еван Марк Кац, най-важното нещо, което трябва да търсите в партньора си е той да ви кара да се чувствате добре.

А ето и 6 вероятни причини да си падате отново и отново по един и същ, неподходящ вид партньор:

1. Заради вашите приятели и семейство

Ако вашите приятели и семейство винаги ви дават своето мнение и съвети за това какъв партньор да си търсите, вие вече сте си оформили някакъв типаж в главата и се стремите към него като вярвате, че това е ваше собствено становище. Ако родителите ви искат да се обвържете с някой интелектуалец, с висок социален (и материален) статус, вие ще спрете да давате шанс на другите мъже, които не отговарят на този профил.

2. Вашата ДНК

Ако вие принадлежите на определена среда, много е възможно да си търсите половинка, която да прилича на вас и да е от същата среда. Да има подобно на вашето образование, да е от вашата раса и религия, да е от вашата социална класа и т. н. Според учените в генома на всеки човек е заложено това към какъв партньор да се стреми в живота.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
пешо преди 8 години
а хомосексуалните защо са изключени от статията? те се привличат само от същия пол.
2
2
 
6
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Хормони. Нищо повече.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хубаво написано,особено майките как учат дъщерите си да си намерят богат партньор,това се случва изклучително рядко,за една вечер може да си намерят!