Храни и напитки, които вредят на мозъка

Пържените или преработени храни бавно унищожават нервните клетки
19 фев 2016 14:07, Михаела Лазарова
12
Храни и напитки, които вредят на мозъка
Снимка: photl

Когато говорим за хранене, можем да разграничим два вида храни. Едните се грижат за нашето добро здраве, а други трябва да избягваме. Защо? Защото не само ни правят по-малко енергични, нарушават добрата фигура и ни състаряват по-бързо, но и влияят отрицателно на мозъка. Вижте някои от тях.

Захарни продукти

Захарта и захарните изделия не са здравословни не само за вашата талия, но и за функцията на мозъка ви. Дългосрочната консумация на захар може да създаде редица неврологични проблеми и да се отрази на качеството на паметта.

Може да повлияе и на способността ви да се концентрирате, когато четете или искате да запомните определен текст. Ето защо се препоръчва за добра памет и остър ум да се избягват сладкишите и рафинираната захар.

Алкохол

Алкохолът може да навреди не само на здравето на черния дроб и то в дългосрочен план, но може да доведе и до състояние наречено "мозъчна мъгла". Както подсказва името, мозъчната мъгла се отнася до чувство на обърканост, проблеми със задържането на внимание към определена цел, загуба на памет, ниска концентрация и други.

Тези последствия са обратими стига да се спре или ограничи до минимум консумацията на алкохол, тъй като той влияе на баланса на мозъка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
марио преди 8 години
статията е вярна , бялята захар е много вредна а тези неща на снимката още повече , на същото мнение съм и за алкохола .
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА. ТО И ЖИВОТА Е ВРЕДЕН АМА ГО ЖИВЕЕТЕ. ЕДИН ДЕН КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ЖИВОТА СВЪРШВА И ЧОВЕКА ОТИВА ТАМ ОТ КЪДЕТО Е ИЗЛЯЗЪЛ. ОТ ДУПКА ИЗЛИЗАТЕ В ДУПКА ВЛИЗАТЕ. ВНИМАНИЕ!!! ЖИВОТА Е ВРЕДЕН ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!!!
6
0
 
3
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До 7Вредни, колко да са вредни. Информацията и аргументацията в тази статия е взета сигурно от някой форум по bro science, ама от 2000 година, защото даже и бротата вече не гърмят с такива щуротии. Всичко в прекомерни количества е вредно, включително и уж "полезните храни". От тази статия едва ли не се разбира, че ако гъчиш няколко шоколадчета на седмица, ще развиеш алцхаймер, което си е предимно генетично заболяване.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PO-GOLIAMA PROSTOTIA NE BIAH CEL.
4
0
 
5
 
! Отговори
Жена преди 8 години
а за десерт бъз и гол г-з.
3
0
 
6
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
По-вредно за мозъка от Днеса няма! Не! Казах!:D :D :D
2
0
 
9
 
! Отговори
Жена преди 8 години
1, молитви, чадо, молитви....
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВО ДА ЯДЕМ , ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ