Какво означава да си асексуален?

Има много асексуални хора, които правят секс по една или друга причина
21 фев 2016 23:00, Михаела Лазарова
80
Какво означава да си асексуален?
Снимка: outnow.ch

Хетеросексуалност, хомосексуалност, бисексуалност, транссексуалност. Каквато и да е сексуалността ви, тя е част от живота на всички хора. Е, на почти всички. Има и такива, които биват определяни като асексуални.
Но не си мислете, че асексуалност означава безбрачие. Този термин няма нищо общо с обета за отрицание от плътското удоволствие.

Какво означава да си асексуален?

Асексуалните хора просто не изпитват полово влечение, към който и да е от двата пола. Те нямат никаква нужда от секс. Не се въздържат заради някакви предразсъдъци. Не се отказват от връзките и брака, защото са религиозни или поради друга причина. Те просто нямат нужда да правят секс.

А правят ли секс в такъв случай?

Странното е, че да – правят секс. Не всички, разбира се. Има и такива, които по никакъв начин не се изкушават от плътските удоволствия.

Но има много асексуални хора, които правят секс по една или друга причина. Най-често сред причините са желанието да имат деца, да задоволят партньора си сексуално, въпреки че са привлечени от него само емоционално.

Асексуалните хора изпитват влечение към други, но то е само и единствено на психическо и емоционално ниво.
Сексът е начин да изразиш любовта си към даден човек и асексуалните хора го правят, само защото така е прието – така правят всички останали хора.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаАми хубав ден ти желая тогава.
53
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаБог е както любов за тези които се обръщат към Него така и огън който изпояжда за нечестивците. Ако мислиш, че Бог няма да накаже нечестивците много грешиш, Той е върховния съдия и ще въздаде на всеки човек според делата му, добрите ще възнагради а злите ще накаже. А ти не си заравяй главата в пясъка като щраусите защото това не помага, лукавия е реален и той "обикаля като рикащ лъв гледайки кой може да погълне". Затова и Господа Иисеса Христос ни приканва да бъдем трезви и бдителни.
52
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Оставям ви. Трябва да ходя да сея светлина в реалността, съвсем практически. Хайде чао.
51
1
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаВтория път усетих съзнанието му да се допира до моето. Усетих излъчването на злия дух. Искаш ли да ти го опиша? Това е все едно да те потопят изведнъж в ледена вода, усещането за крайно зло сякаш спира дъха ти. Сблъскваш се с личност, съзнание от което лъха чисто зло, което високо интелигентно и непоправимо зло, надменно, което те презира и мрази и което ти желае само злото. От което лъха на сексуална извратеност и перверзност. Така, че аз имам своите опитности, но не те са важни.
50
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаЖено понеже ме пита за духовни опитности аз имам своите опитности, но не те са важните а Словото Божие. Но ако искаш мога да ти дам пример, аз лично като моя опитност съм се сблъсквал със съзнанието на нечист, паднал дух първия път се проведе борба и заради Божията защита поради упованието ми в Бога не пострадах сериозно, само имах проблеми с паметта за известно време след сблъсъка.
49
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Виж сега, за мен Бог е Любов, а не е слово, което разделя. Не ме интересуват думи за лукавия, за разделение на добри и зли,за синове на нощта и на деня. Избягвам да мисля за лукавия, за зло и за разделение. Смятам, че всичко лошо,което виждаме в света е в следствие на това, че религиозни фанатици мислят за това,кое е ЗЛО и се борят с него, а не това, което е нещото,което ще обедини хората към добро. Ето,ти виждаш злоба в мен,за мен това е проявление на страх и на разделение. Моят Бог не е такъв.
48
0
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 59 ЖенаЗащото Словото Божие разделя хората. Разделя ги на праведни и грешни, на добри и зли, синове на деня и на синове на нощта, на тези които са от Божия дял и на такива които са от дела на лукавия. Както Бог в началото раздели деня от нощта и цялото творение е разделено на две части които противостоят една на друга така прави и Словото Божие. Казано е и на християните че ще дойде време когато "дъщеря ще въстане срещу майка и синове срещу баща си". Заради Словото Божие което ще ги раздели.
47
1
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 59 ЖенаКогато човек искрено се обърне към Бог и го помоли за помощ Бог може да се смили и да му помогне. Ти добре си чела Новия Завет а защо по късно си се отклонила от него към мистицизма и деизма и някаква неопределена "висша сила"? Религията наистина разделя хората, но сам Господ Иисус Христос казва - "Не мислете, че съм дошъл за мир в тоя свят. Не за мир а огън дойдох да запаля в тоя свят и колко ми е мъка докато свърша делото за което Съм дошъл"
46
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
56, а може аз да съм те изджасала в преден живот и толкова много да ти е харесало, че да го помниш от тогава и да искаш да върнеш жеста? Това не ти ли е идвало на ум? Между другото всички, които сме срещали преди ги засичаме и сега. Това, че общуването ни е в нета и има преграда между нас, самият нет, означава, че пак сме били свързани по някакъв начин но може да сме били от две различни страни на реалността, примерно ти умрял, аз жива или обратното. Виртуалното общуване е мъртва комуникация.
45
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Ама това, че се прераждаш го знаеш от това, че досега си се прераждал. Прераждането след този живот е под въпрос и не е сигурно. Точно затова, този живот се живее като за последно. Брегор пише същото, че този живот е един. Така е. Следващ никой не ти обещава, затова трябва да носиш отговорност за това, което правиш сега. Ами ако те помня от преден как си джасал и не ме кефи?:DD
44
1
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 58Напротив в посочения от теб пасаж Господа Иисуса Христа отхвърля внушението на учениците, че това може да е негов грях. А те го питат поради Словото което казва, че за греха на бащи Бог наказва до трето и четвърто поколение децата които Го мразят.
43
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Последно Брегоре. Преди години ме хвана болест. Ходих при група от лекари, които ми даваха какви ли не хапове. Тогава познах страха и почнах да се моля.Като изпаднеш в такова положение се обръщаш към висша сила,защото не можеш сам да се справиш. Четох Новия Завет тогава. Отварях страниците безразборно и намирах отговори. Висшата сила ме изпрати при човек, който ме излекува. Не казвам, че християнството е единствената истинна религия. Знам,Висша сила е една за всички! Религията разделя хората.
42
2
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 52Прераждане няма, но има възкресение на мъртвите. Разликата е, че в лъжливата доктрина на "колелото на самсара" при което човек се преражда милиони пъти а как става това след като сега човечеството е много по многобройно от преди?, при възкресението от мъртвите - мъртвите биват оживени от Божията сила и върнати към живот.
41
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
53, добре Брегор, явно думите ми ти идват в повече. Спирам.
40
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
50, аз съм огледало. Каквото има в теб, такова има и в мен. Каквото има в мен, това има и в теб.
39
1
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаДобре стига толкова, няма повече да търпя такова подигравателно отношение и да ти отговарям. Както ти казах и преди "не трябва да се хвърлят бисерите на с--в--и--н--е--т--е" Защо ме питаш след като не си отворена за възприемане? За да се подиграваш на неща които не разбираш? Като не щеш да приемеш поука върви си по своя път и не ме занимавай повече!
38
2
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Брегоре, ако ми беше написал нещо от рода на това: "бях много болен, молих се много на Христос, излекувах се, затова вярвам, че той е Истинния Бог и единствен Бог за мен". Щях да ти повярвам от раз, защото ето това е личен опит, а не да ми разправяш какво пишело в някаква книга, пък било тя и свещенна!
37
2
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 44 ЖенаДобре понеже ме питаш за преражданията, ще ти отговоря. Прераждането идва от езическите религии които представляват пантеон от паднали духове начело с лукавия. В Светите Писания ясно е казано, че "боговете на езичниците са демони". Прераждането е една от основните лъжи на тези паднали духове. Прераждане няма, но "на човек е определено да умре веднъж, след това съдът".
36
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
е Божието учение в неговата чистота.хм. И как го установи това? Господ ти проговори, че това е Божието учение в негова чистота? Интуиция? Сън? Просто така си реши от само себе си? Някой човек друг те убеди?
35
2
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
42, веднъж го четох, преди години. Чакам Апокалипсиса. Не можах да разбера дошъл ли е Спасителят на Земята за втори път, за да събере грешниците и да останат една шепа хора, че да почне новия свят или все още се търси втората Дева Мария?