Какво означава да си асексуален?

Има много асексуални хора, които правят секс по една или друга причина
21 фев 2016 23:00, Михаела Лазарова
80
Какво означава да си асексуален?
Снимка: outnow.ch

Хетеросексуалност, хомосексуалност, бисексуалност, транссексуалност. Каквато и да е сексуалността ви, тя е част от живота на всички хора. Е, на почти всички. Има и такива, които биват определяни като асексуални.
Но не си мислете, че асексуалност означава безбрачие. Този термин няма нищо общо с обета за отрицание от плътското удоволствие.

Какво означава да си асексуален?

Асексуалните хора просто не изпитват полово влечение, към който и да е от двата пола. Те нямат никаква нужда от секс. Не се въздържат заради някакви предразсъдъци. Не се отказват от връзките и брака, защото са религиозни или поради друга причина. Те просто нямат нужда да правят секс.

А правят ли секс в такъв случай?

Странното е, че да – правят секс. Не всички, разбира се. Има и такива, които по никакъв начин не се изкушават от плътските удоволствия.

Но има много асексуални хора, които правят секс по една или друга причина. Най-често сред причините са желанието да имат деца, да задоволят партньора си сексуално, въпреки че са привлечени от него само емоционално.

Асексуалните хора изпитват влечение към други, но то е само и единствено на психическо и емоционално ниво.
Сексът е начин да изразиш любовта си към даден човек и асексуалните хора го правят, само защото така е прието – така правят всички останали хора.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 41 ЖенаДа добре съм запознат и с други религии и вярвания и съм правил сравнения и съм открил, че само Християнството в неговата ранна апостолическа форма чиста от езически примеси е Божието учение в неговата чистота.
33
3
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"Разбираш ли не е честно, не е културно, не е вежливо да се заяждаш и подиграваш на човек когото си помолила да разкаже своите виждания. А ти това направи."А ти разбираш ли, че е изключително ограничено да ми пишеш, че нямало прераждане, защото ТАКА пишело в книги, които са написани преди векове и в които ти вярваш, просто защото там така пише!? Е, в други книги други неща пише!? Затова ти написах, че собствения опит е много важен, а не чистото вярване в думи, написани от НЕЗНАЙНО кого!
32
1
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаЕто виж си написаните думи и сама разсъди, че си злоба женичка изпълнена със злъч. *** сега и прочети в предишната тема в която говорехме това което написах за злобните жени. Нали се разбрахме ако не се поправиш да престанем да комуникираме и ти каза добре? Тогава защо пак ходиш след мен и ме въвличаш в спорове с жилото на устата ти? Хайде или се извини или си върви. Защото да общува човек с тебе в твоето състояние на злоба е все едно да хваща скорпия с ръка, само ще пострада.
31
3
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Познавате ли, запознат ли сте, чел ли сте свещени книги на други религии или смятате, че християнството е истината и всичко друго е неистинно, грешно и неправедно?
30
2
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Брегоре, тези цитати наизуст ли ги знаете или имате текста в електронен формат и само копирате от там или пък гледате книгата и го преписвате на момента? Чисто любопитство.Други книги четете ли или промитият, опа, извинявай, просветленият Ви мозък само с храна от тези книги се храни?
29
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаРазбираш ли не е честно, не е културно, не е вежливо да се заяждаш и подиграваш на човек когото си помолила да разкаже своите виждания. А ти това направи.
28
0
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаСтига с тези издребнявания за харесването на коментари, да одобрявам коментарите си защото си ги харесвам :) доволна ли си? Извинението е затова, че когато ти ме питаше а аз ти отговарях отношението ти беше надменно и подигравателно, докато аз ти отговарях честно. Това ми направи неприятно впечатление и предизвика у мен неприятни усещания. За пример когато ти написах за Моисеевия закон, ти се присмя и каза нещо от рода на "аха значи от там идва промиването на мозака"
27
2
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
О, сетих се за нещо. Сигурно лично Ви обидих, когато написах, че е смешно да си одобрявате сам коментарите секунди след като сте ги написали. Е, смешно е. За това извинение не се иска. Просто усмивка за това, колко е важно за Вас да се харесват думите Ви и за тази цел първи си ги зеленоРъчичкате. Не е ли малко ...жалко това?
26
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Извинение за кое? За това, че виждате в мен злобата си? Какво извинение търсите от мен? За това, че Ви задавах въпроси, а Вие го възприехте като подигравка с книгите, в които вярвате? За "тона" на писмените ми думи в главата Ви? За какво търсите извинение? За това, че имам въпроси към свещените книги? Да съм ВИ обидила лично или това, че сам се обиждате на тона, с който ВИЕ САМ възприемате с вътрешния си глас това, което аз пиша? Хайде да не ми набутвате самообидната си измислена фантазия.
25
0
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаТова нещо като извинение ли е? Ако е така прощавам ти, върви си смиром ако не защо пак се обръщаш към мен?
24
0
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Пояснявам за думата "малакийци" - това означава пасивни хомосексуалисти и/или травестити.
23
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Разбира се когато им напишеш, че това, което четат в думите ви и тонът, който ЧУВАТ, докато Ви четат е СОБСТВЕНИЯТ им вътрешен глас и той няма нищо общо с този, който пише думите, те категорично ще отрекат това и ще ви залеят с мъдрости от свещените им книги, които показват истината и само истината, която съвсем удобно интерпретират, за да се дистанцират от собствените им безотговорности да поемат ясно и точно очевидния факт, че ако ЧЕТЕШ в някого злоба, това е твоята СОБСТВЕНА злоба.
22
0
 
4
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Избягвайте мъже, които виждат във вас "злобна жена". Тези мъже не са способни на обичане, просто защото това, което виждат във Вас е собствената им негативна енергия,която явно доста ги дразни и сами със себе си не могат да се оправят.Тези мъж и жени не стават.В момента, в който им кажеш нещо извън това, което е запечатано в обримчения им с капаци УМ, те просто блокират. Не могат да асимилират друго извън капаците.Тези хора не могат да обичат. Те ще се опитат да ви набутат СОБСТВЕНАТА си злоба.
21
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
всичко ми е позволено, но няма да бъда аз обладан от нещо.Храната е за корема, и коремът за храната; но Бог ще погуби и едното и другото. Ала тялото не е за блудство, а за Господа, а Господ - за тялото."
20
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
В 1 Коринтяни 6:9-13"Или не знаете, че неправедници няма да наследят царството Божие? Не се лъжете: нито блудници, ни идолослужители, ни прелюбодейци, нито малакийци, ни мъжеложници,нито крадци, ни користолюбци, ни пияници, нито хулители, ни грабители няма да наследят царството Божие.И такива бяхте някои от вас; но се умихте, но се осветихте, но се оправдахте в името на Господа нашего Иисуса Христа и чрез Духа на нашия Бог.Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно;
19
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
В Откровение 21:И Седящият на престола рече: ето, всичко ново творя. И ми казва: напиши, защото тия думи са истински и верни.След това ми рече: свърши се! Аз съм Алфа и Омега, началото и краят; на жадния Аз ще дам даром от извора на живата вода.Който побеждава, ще наследи всичко, и ще му бъда Бог, а той ще Ми бъде син.А на страхливи и неверни, на *** и убийци, на блудници и магьосници, на идолослужители и на всички лъжци делът им е в езерото, що гори с огън и жупел; то е втора смърт.
18
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ПешоВ Светите Писания в Псалом 10 е казано:"Когато са разрушени основите, какво ще стори праведникът?Господ е в светия Свой храм, Господ има престола Си на небесата; очите Му гледат (към бедния); веждите Му изпитват човешките синове.Господ изпитва праведния, а душата Му мрази нечестивеца и насилника.Върху нечестивците ще излее Той като дъжд разпалени въглени, огън и жупел; и палещ вятър е техният дял от чашата,защото Господ е праведен, - обича правда; лицето Му гледа праведника"
17
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ПешоЖивеем във време когато се разрушават основите на разбирането за това кое е право и кое е грешно, хората в западния свят повлияни от доктрините на сатанинското сборище не могат вече ясно да определят какво е правилно и грешно. Понятията им са вече размити и те много грешат и си навличат зло. Какво може да направи човек когато основите са разрушени? Може да изобличава делата на греха и да ги нарича такива каквито са - зло и извращения.
16
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 13 ПешоЩе ти цитирам и част от словото на Господа Иисуса Христа към ангела на ефеската църква: "Ще ти цитирам и Откровение "Но ти имаш това добро, че мразиш делата на николаитите, които и Аз мразя." Разбираш ли делата на злото, на извращенията са омразни на Господа и Той не ги толерира, но търпеливо приканва към покаяние или изправяне на поведението.
15
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 13 ПешоИ понеже ти ме обвини в липса на християнски добродетели - любов, милосърдие, праведност ще ти кажа, че това не е така, но понеже виждам как от западния свят където е пълно със сатанински тайни общества блика зло както от извор блика вода и морална деградация и които настояват да приемем за нещо "нормално" аз се стремя да изобличавам и противостоя на това което правят с изобличения.