7 начина да се справите с осъдителната оценка на хората

Как да спрете да обръщате внимание на хейтърите?
24 фев 2016 21:11, Теодора Драгоева
4
7 начина да се справите с осъдителната оценка на хората
Снимка: outnow.ch

Опитайте се да не съдите хората и ще бъдете по-щастливи. Много хора не си дават сметка за този факт и продължават да коментират с негативизъм околните, сякаш те самите са перфектни.

В същото време се ядосват и засягат, когато самите те станат обект на хейтърски нападки, дори и те да са зад гърба им.

Ако ви боли от отрицателните коментари на другите за вас – кажете им го. А най-добре се опитайте да мислите по-рядко и малко за тях.

Няма смисъл да се разстройвате от подобен негативизъм, особено ако се чувствате неразбрани, неразгадани и/или недооценени.

Ето и 7 съвета, които ще ви помогнат да спрете да обръщате внимание на осъдителните оценки на околните:

1. Единственият човек, който е наясно с абсолютната истина за вас, сте вие.

Хората могат да правят догадки за вашия характер, за вашите способности, интереси и нагласи, но те често ще бъркат. Никога не се съмнявайте в себе си и собствената си сила, заради хейтърското поведение на хората около себе си. Не позволявайте чуждата идея за вас самите да стане реалност. Да не говорим, че те могат да го правят от скука, от завист или по навик.

2. Най-много ценете собственото си мнение.

Ако някой не е съгласен с това, което правите, с начина по който изглеждате или как се държите, не се чувствайте длъжни да се променяте, за да се харесате на този човек или на тези хора. Имайте смелостта да отстоявате себе си и убежденията си, дори когато другите не са съгласни с вас или не ви разбират. Не се страхувайте да бъдете различни! Прогресът в света най-често се дължи на различните хора.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
от 2 преди 8 години
Естествено е въпрос на приоритети в които задължително започва какво мисля аз по въпроса ,чак тогава е важно какво мислят най близките ни, после идват тези които общуваме всекидневно и накрая онези които не знаем какви са .Тези степен на приоритетите в никакъв случай не трябва да се разбърква .Особено аз като първа степен.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля че за нас има значение какво мислят околните защото тези хора са нашето всекидневие.Положителните оценки от тях страна винаги ни действат добре на самочувствието и за това не трябва да елиминираме напълно тяхната оценка.Отрицателните оценки са малко по сложни ,поради факта че предизвикват инстинкта ни да доказваме че ние сме прави, ако успее човек да овладее този инстинкт ,ще види че отрицателната оценка не е толкова отрицателна. А именно информацията която дава различията.