Защо киселото зеле в полезно?

Регулира хормоналните нива
8
Защо киселото зеле в полезно?
Снимка: freeimages

Киселото зеле е любима храна от българската кухня. То е основна съставна част в много традиционни български рецепти, както и в много чуждестранни. Има множество причини киселото зеле да ни е любимо и вкусът е само една от тях.

Какви са здравословните ползи за организма от киселото зеле?

То има противогъбични свойства

В киселото зеле се съдържат полезни бактерии, които редуцират количеството гъбички, появили се в тялото. Киселото зеле е своеобразен пробиотик и пребиотик, който спомага за регулиране на чревната флора и подобряване на метаболизма.

Полезно е за сърцето

Естествено ферментиралите храни като киселото зеле са много полезни за сърцето. Те съдържат множество антиоксиданти, които предпазват сърцето от вредното влияние на свободните радикали.

Мощно срещу рака

Киселото зеле има противоракови свойства. Редовната му консумация може да ви предпази от развитие на туморни клетки в организма. То неутрализира излишните нива на естроген, които се свързват с развитието на рак на гърдата при жените.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Панайот преди 8 години
Вече съм спокоен. :)
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ти като се ***, защо не се подми с чорба?!?!?! :))))
4
0
 
11
 
! Отговори
Теди преди 8 години
Утре точно сарми с кисело зеле ще готвя
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пийте зелева чорба на гладно.Изпих един буркан в мазето,голяма вкусотия,но като просвириха червата,не можах да отида до апартамента и се ***.Това бе най-малкия проблем.Големия кахър ми е,че се засякохме със съседката ,която ме харесваше до тоя момент.Срам и позор за човешкото достойнство и то,заради..зелевата чорба.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друго си е да те "пререже с гръмотевици". В някои страни, в комбинация с черен боб в консерви, се дава на армията, като помощтно средство срещу врага. Т.нар. кратка подготовка за използване на биологични оръжия.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЪДЪРЖА И МНОГО ВИТАМИН С