Краткосрочните диети са вредни!

Вижте защо не трябва да ги правите
5
Краткосрочните диети са вредни!
Снимка: freeimages

Всеки иска да изглежда добре. Красивата фигура обаче не е даденост за всички. При много хора тя се постига трудно с цената на драстични диети и изтощителни упражнения. Ефектът обикновено е временен, а килограмите се връщат скоро след като се спре хранителният режим.

Затова казват, че здравословното хранене трябва да е начин на живот в дългосрочен план, а не да е временно усилие. Но понякога е трудно за изпълнение.
Ако сте решили да прибегнете до някоя от известните диети, вижте защо не трябва да го правите. Краткосрочните диети имат много вредни влияния върху организма.

Много нисковъглехидратна диета

Всяка диета, която предполага прием между 400 и 800 калории на ден е ужасно вредна. И не само защото ще чувствате глад през цялото време, а и защото това ще обърка целия ви метаболизъм.
Когато организмът не получава необходимите калории за деня, той изпада в режим на съхранение. Енергията, която му е необходима започва да се набавя от мускулите и мастните депа.

Когато мускулната маса намалее, това кара тялото ви да спре да изгаря калории в спокойно състояние, защото добре поддържаната мускулна маса прави точно това. Неминуемо метаболизмът ви ще се забави и дори рискувате да започнете да пълнеете и от малкото калории, които приемате.

Нисковъглехидратна диета

Положението с нисковъглехидратната диета е подобно на драстичния й еквивалент. Когато приемът на въглехидрати намалее, организмът започва да изгаря запасите от гликоген (складирани въглехидрати).

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
dp преди 8 години
Огромната част от хората с диетите си живеят дебели и гладни....
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не е даром.За всичко трябва да се бориш в този свят.Фигура Работа Семейство. Така е устроен този свят. Дори дишането е борба за живот!Този автор с други думи иска да каже Лентяйствай няма смисъл да се трудиш и по този начин всичко ще загубиш.
3
0
 
7
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Краткосрочните ниско калорийни диети могат да бъдат много ефективни и безвредни ако се направят както трябва. За целта трябва да се консумира само големи количества чист протеин със зеленчуци, без мазнини и въглехидрати и да извършва умерено спортуване. Замайването, чувството за слабост и умствената мъгла ще бъдат усетени силно, но такава диета е ефективна и бърза. След нея трябва да се увеличат количествата протеин с мазнини, но не и въглехидратите за да няма прекомерен йо-йо ефект на теглото.
2
0
 
7
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Почти всичко написано в статията е грешно. Автора е некомпетентен. За пример - първата диета която се описва като "много нисковъглехидратна диета" не е такава а е ниско калорична диета. Когато калориите приемани от храната са малко диетата е ниско калорична, когато въглехидратите в диетата идващи от продукти като ориз, картофи, хляб и др. процентно спрямо мазнините и протеините са малко тогава става въпрос за ниско въглехидратна диета.
1
5
 
8
 
! Отговори
Катеричок преди 8 години
Всички диети са вредни !