Ползите от пълномасленото мляко

Пълномасленото мляко предпазва от затлъстяване
8
Ползите от пълномасленото мляко
Снимка: freeimages

Много диетолози съветват пълномасленото мляко да се избягва, за да се предпазим от затлъстяване и висок холестерол. Изследванията обаче показват, че млякото не трябва да се демонизира. Неговата масленост, оказва се, не влияе никак зле върху здравословното състояние.

Пълномасленото мляко намалява риска от диабет

Въпреки че пълномасленото мляко е с по-високо съдържание на калории и въглехидрати, то намалява риска от развитие на диабет с до 46%. Това доказва едно изследване, проведено в Университета в Тюлейн, Ню Орлиънс.
Учените разгледали данните на повече от 3000 пациенти на възраст между 30 и 75 години за период от 15 години. Те установили, че премахването на пълномасленото мляко от диетата не намалява риска от диабет, дори напротив.
Това е така, защото обезмасленото мляко е по-бедно на калории и мазнини, но по-богато на въглехидрати, което повишава гликемичния индекс.

Пълномасленото мляко предпазва от затлъстяване

Въпреки че натуралното мляко е по-наситено с калории от нискомасленото, то предпазва от затлъстяване.
Една чаша нискомаслено мляко съдържа около 90 калории, а една чаша пълномаслено – около 157 калории и 8,6 грама мазнини, пише healthmeup.com. Въпреки това, няколко предишни изследвания доказват, че пълномасленото мляко влияе положително върху редукцията и контрола на теглото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обезмаслено, пълномаслено- млякото вече не мирише и няма вкус на мляко. Нито прясното, нито киселото, нито сиренето и кашкавалът. Може да си сигурен само ако си пасеш собствената крава / коза, овца/ на собствената поляна, необработвана с пестициди, и сам си доиш животните и подквасваш млякото. Малко останаха държавите, където можеш да вкусиш продукти с вкуса от детинството ти / по-възрастните знаят за какво става въпрос, днешните млади хора изобщо нямат представа, никога не са опитвали!/.
5
1
 
4
 
! Отговори
Заключение преди 7 години
Какво означава Обезмаслено мляко?Ами наред с маслото се извличат и много полезни компоненти.След това нацената на натуралното ви продават остатъци в които няма нищо полезно освен печалбата за производителя на обезмасленото. Пийте само краве мляко, необезмаслено, козе - необезмаслено, овче - необезмаслено и т.н. и т.н.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй като съм възпитан,няма да кажа да ви *** майката на всички изследователи, доктори,доценти и професори.Всяка година публикуват различни противоречиви диети и хапчета.Те си вземат тлъстите хонорари,а ние ставаме разногледи на кого да вярваме. Моето заключение е,че човек има рецептори,които подсказват кое ни е вкусно и какво да хапваме.Умерен физически труд,нормално хапване като количество,минимално алкохол и цигари,без нервна среда а работномясто и у дома.Рецепта за кръвно 120\ 80 на 63 гоини.
3
0
 
8
 
! Отговори
пациент преди 7 години
Всички доктори казват : Не яж това ,не яж онова само хапчета яж....те не са вредни.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то пълномаслено мляко не се продава от времето на соца - откъде идва кравето масло? А сурватката е за мит'ряла!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ново двайсет!