Как да намалите приема на захар?

Консумирайте на закуска полезни мазнини и протеини
4
Как да намалите приема на захар?
Снимка: freeimages

Обичаме сладките лакомства, а около празници, както и в някои други дни, прекаляваме с тяхната консумация. Приемът на захар под една или друга форма има не само негативен ефект върху фигурата ни.
Научно доказано е, че захарта има ключова роля в развитието на някои видове рак, диабет, болестта на Алцхаймер и други. Ето защо е добре да я намалим или елиминираме от менюто си. Тук са няколко лесни стъпки, които ще ви помогнат да пречистите тялото си от нея и да я консумирате по-рядко.

Яжте редовно

Основните хранения за деня трябва да са три, като между тях е добре да имате и малки леки закуски. При някой хора, които не се хранят редовно, нивата на кръвната захар се понижават. Не само, че им прилошава, нов тези моменти са склонни да приемат големи количества сладки лакомства.

Добавете в менюто си пълнозърнести храни

Колкото по-близо е една храна до първоначалната си форма, толкова по-малко захар и други добавки ще съдържа. Храната в естествената си форма, включително плодове и зеленчуци, обикновено не създава метаболитни проблеми.
Ето защо направете менюто си разнообразно като включите в него в умерени количества здравословни пълнозърнести храни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Бех преди 7 години
До Хех,говориш глупости пълни. Един кен Кола е 330 гр, няма как в него да има 110 грама захар ( 1 чаена лъжица е към 10 грама захар). "Холестирол" няма, има холестерол. Има добър и лош холестерол, а не малко вреден и много вреден.Захарта е отрова, няма такова нещо, че 30-40 грама захар на ден било нормално. Алкохола в съвсем умерени количества може и да е полезен. Но кой го пие умерено?
2
3
 
2
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Захарта не е вредна. Вредна е многото захар. Алкохолът също не е вреден, вредно е злоупотребяването с него. Холестиролът също не е вреден. Вреден е многото холестирол. И т. нт. "Разликата между лекарството и отровата е единствено количеството. В 1 кен- че кока кола се съдържали 11 чаени лъжици захар. Нормалното за човешкият организъм на ден било от 3 до 4 лъжици ЗА ЦЕЛИЯТ ДЕН! Е, ами и кафе като пием, по 1 вафла като хапнем... В сосове, добавки разни.... Така злоупотребяваме със захарта.
1
0
 
11
 
! Отговори
бравус преди 7 години
Повече подобни статии са необходими. Буквално без да си дадем сметка ядем много захар - 90% от продуктите я съдържат - само се загледайте в описанието на сирена , майонеза ,доматени сосове , салами и много други - на пръв поглед безобидни храни.