Плодови масла за млада кожа

Маслото от маракуя е богато на витамини A и C и подобрява кръвообращението
14 май 2016 21:07, Михаела Лазарова
1
Плодови масла за млада кожа
Снимка: freeimages

Много често купуваме козметични продукти, като си мислим, че ще помогнат на кожата ни да изглежда безупречна, но понякога резултатите не удовлетворяват очакванията ни. Ще ви представим няколко вида плодови масла, които поддържат кожата и възстановяват естествената ѝ влажност.

Тези естествени хидратиращи плодови масла са извлечени от някои плодове и имат лечебни свойства – овлажняват, успокояват сърбежи, облекчават възпаление и запазват еластичността на кожата. Освен лечебните си свойства, съхраняват младостта и предпазват от слънчево изгаряне.

Масло от череша

Маслото от череша съдържа антиоксиданти, линолова и олеинова киселина, което го прави чудесен помощник за подмладяване на кожата и запазване на нейната красота. То подобрява еластичността и придава равномерен и здравословен тен на кожата.

Масло от касис

Маслото е богато на мастни киселини, особено на омега-6, омега-3, алфа-линоленова и гама-линоленова киселини. То има противовъзпалителни и лечебни свойства, като предпазва сърдечносъдовата система, намалява артритните и ревматичните болки, подсилва имунната система, предотвратява заболявания на черния дроб, контролира кръвното налягане и регулира нивата на холестерола.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Ах,вашта кожа! :))