Тривиалните причини за развод

Липса на разговори и комуникация, децата...
19 май 2016 16:14, Михаела Лазарова
1
Тривиалните причини за развод
Снимка: outnow.ch

Винаги е по-лесно, когато прекратяваш връзка. Но когато бракът е пред своя край, разводът е трудна стъпка, която не всяка двойка предприема.

Причините за развод не са никак малко. Тривиалните са крайно нагнетяване на напрежение, непреодолими различия в характерите, изневери, пороци, дори домашно насилие.

Тези причини са конкретни и не е трудно да бъдат изтъкнати като такива. Но има и други, на пръв поглед неосъзнати причини, които изглеждат маловажни, но всъщност са солиден повод за разруха в отношенията.

Не сте се забавлявали достатъчно

Какво прави един брак истински жив, ако не забавлението?! Ако приемате партньорството си единствено като делово сътрудничество с взаимни облаги, неминуемо ще дойде момент, в който това партньорство ще се похаби. А след това накъде?

Важно е да си осигурявате поводи за радост непрекъснато. Правете неща, които ви карат да се смеете, шегувайте се, пътувайте, играйте на игри дори! Всичко е по-леко и преодолимо, когато има смях!

Не сте потърсили помощ за децата

Отглеждането на децата е трудна задача. Когато и двамата родители работят, времето е крайно недостатъчно. Вниманието, което трябва да се обръща на децата, трябва да е по-голямо, но това е трудно осъществимо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари