Какво следва, когато излезете от зоната си на комфорт?

Какви страхове ще ви обземат? Вижте!
29 май 2016 18:10, Теодора Драгоева
3
Какво следва, когато излезете от зоната си на комфорт?
Снимка: outnow.ch

Страхът е нещо, което ни съпътства през целия ни живот, по един или друг начин. Всеки човек си има собствени цели, но докато си проправя път към тях, понякога се налага да излезе от зоната си на комфорт.

Именно в такъв момент ние изпитваме усещане, че почвата под краката ни не е твърда и започваме да се страхуваме за различни неща.

Но именно страхът ни мобилизира да се справяме с трудностите и да сме в бойна готовност за всяка пречка по пътя ни. Помнете - куражът не е липса на страх, а триумфът над него.

Ето и кои са най-честите страхове, които ни съпътстват в живота ни, особено когато излезем от зоната си на комфорт: 

1. Страхът от отхвърляне.
Повечето хора се страхуват да говорят с непознати, както да искат пари или услуги от хора, които не са им много близки. Ние се притесняваме, че другата страна няма да се държи мило с нас, а по-скоро ще ни отхвърли. Освен това ние неволно избягваме да водим трудни разговори именно, защото не сме сигурни дали ще успеем да се наложим или ще изгубим словесната битка.

2. Страхът от финансова нестабилност.
Без значение колко пари изкарвате в момента, все някога в живота ви ще ви налегне и този страх. Особено ако решите да рискувате в името на изграждането на собствен бизнес.

3. Страхът, че не можете да контролирате всичко в живота си.
Ние не сме свръхчовеци и не можем да контролираме всички бъдещи събития в живота си, но някак ни е трудно да се примирим с този факт. Важно е да се научим да приемаме непредвидените ситуации, без да умираме от страх, че всичко ще се обърка.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Анонимен 2Добро утро! ;)
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М-да, ето още нещо от добитъка, който работи да извади колкото може повече хора от зоната му на кмфорт.Странно, тъпири, дали ще успеете да ме "рестартирате", както сте си наумили?Моля, включете повече деца в акцията - тези покварените, дето ги пращате не вършат работа.Пишман профайлърчето и то не върши работа достатъчно.Излизате от форма! Стегнете се! Една (сама, без поддържаща група) не да ви мята по върбите, а без да си мърда пръста да ви кара да се блъскате в дуварите туй позор, бе!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gorkiat boyko borisov.....