Защо някои приятели постепенно изчезват от живота ви?

10 възможни причини
14 юни 2016 22:22, Теодора Драгоева
6
Защо някои приятели постепенно изчезват от живота ви?
Снимка: outnow.ch

Една от най-тежките равносметки, които човек си дава в средата и края на 30-те си години, е че с времето е загубил много свои приятели, някои от които много ценни.
Вместо да ви обзема носталгия по старото време и да започнете да си спомняте верните другари, с които са преминали детството и тийнейджърските ви години, по-добре прочетете защо тези хора са изчезнали постепенно от живота ви.

Ето 10 възможни причини:

1. Приоритетите ни се променят с възрастта
Когато човек навлезе в света на възрастните, той постепенно става все по-склонен да прекарва повече време на работното си място и започва да отбива поканите за срещи със старите си приятели. Това е периодът в живота ни, когато кариерата и създаването на семейство стават основни приоритети, а приятелствата остават доста по-назад. След време обаче, ние осъзнаваме, че животът ни без приятели не е пълен.

2. Ние често забравяме, че приятелството изисква усилия
Няма как да запазите връзката си с определени хора, ако не ги търсите, ако не им се обаждате и не намирате време да се видите с тях. В квартала, в гимназията и/или в университета ви е било лесно да се срещате с определени хора, но в света на възрастните приятелството ви с тях може да избледнее, именно защото вие не полагате усилия да го съхраните.

3. Понякога любовта съсипва ценни приятелства
Когато един от двама верни приятели започне сериозна връзка, има вероятност приятелството да мине на втори план. Един ден човек осъзнава, че не е трябвало да се отчуждава от своя верен другар, само защото се е влюбил, но вече е късно и нещата не са същите.

4. Появяват се конкуренцията и завистта
Всички ние се опитваме да се докажем пред себе си и пред света именно в декадата на 20-те. Някои хора имат късмет и постигат повече. Когато двама души започнат живота си от един и същи старт, но единият постигне много повече, пътищата им постепенно започват да се разминават. Отчуждаването става факт, след като между двама приятели се появят чувства като завист, сравнения, чувство за неудовлетвореност, възгордяване и др.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
9
 
! Отговори
Проверката наВремето преди 7 години
Народът е казал: Трябва една торба сол да изядеш заедно с някого, за да разбереш какъв човек е.Много от приятелите ни от детските и младежките години постепенно ни разочароват. никой не желае да се доверява и да контактува постоянно с лицемери, предатели, завистници или патологични егоисти.Пресяваме приятелите си и ни остават малко от тях, но затова пък са истински!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено имат други приятели.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото не са фактор в живота ви. В определен период от време не са изиграли важна роля във вашия живот. Вие сте направили и невъзможното някои приятели да бъдат в живота ви.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От толкова нефелни и лицемерни приятели, жена не могат сериозно да задържат, около себе си. Живота не е купон и приятели не прозреш ли, това отиват в графа стар ерген. Това за персонала... е дискриминация. Те затова читавите не се задържат, при подобни нефелни работодатели.
1
2
 
7
 
! Отговори
експертно становище преди 7 години
Ако си над 30 и си останал без повечето си приятели значи яко си го загазил! Щом жена ти те зареже а децата пораснат , какво ще правиш ? Отслужващия персонал го подменят след като навърши 35-40 години за по-млади и амбициозни!? А после на къде , без приятели даже и за пазач на паркинг няма да ви вземат?