Как да бъдете винаги щастливи?

Спрете да имате очаквания, за да няма разочарования
27 юни 2016 23:00, Михаела Лазарова
10
Как да бъдете винаги щастливи?
Снимка: outnow.ch

Всички имаме своите очаквания – към живота, към работата и кариерата, към хората около нас. Най-големи очаквания имаме към партньорите и приятелите си, но много често тези очаквания не се оправдават и оставаме разочаровани.

За да се почувствате по-щастливи и по-доволни от това, което имате, трябва да започнете да гледате по-реалистично на връзките си в живота, независимо дали са интимни или социални. Помислете за това дали вие самите оправдавате очакванията на хората или изисквате прекалено много от тях без да давате от себе си.

Вместо да се разочаровате непрекъснато от околните, спрете да очаквате тези неща от тях:

Не очаквайте хората винаги да правят правилното нещо

Всеки има своя светоглед, своите разбирания за нещата в живота. Трябва да свикнете с мисълта, че не само вашата гледна точка е правилната. Затова и трябва да „простите“ на хората, че имат свое мнение. Това ще ви помогне да се разочаровате по-малко от тях и да приемете, че и от чуждата гледна точка може да се научи нещо.

Това, че тя е различна от вашата не значи автоматично, че е грешна! А дори да е грешна, това също не е повод за дълбоко разочарование.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за да няма разочарованияако бягаш от разочарованията ,то е да бягаш от щастието.справянето с собствените разочарования е път към умението да бъдеш щастлив, ако бягаш от пътя не можеш да стигнеш до там където води.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7Е по-добрия вариант, отколкото да гледаш лошо да се държиш, като надут пуяк. И да се мислиш за мачу пикчу.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невероятно глупава статия, която казва "Пуснете се по течението, живейте ден за ден теглете една на всичко и бъдете торба.".
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кака минка е щастлива :-) :-) :-) ;-)