4-те най-малко очевидни причини за развод

Те са подценявани, а не трябва. Вижте защо!
6
 4-те най-малко очевидни причини за развод
Снимка: outnow.ch

Не всички двойки се развеждат заради причините от т.нар. група на "обичайните заподозрени" -скандали за пари, изневери, липса на доверие и уважение.

Често много хора пренебрегват, понякога дори изненадващо, някои причини за развод, които не са супер очевидни.
Тези причини почти винаги водят до раздяла на партньорите, макар и никой от тях да не си дава сметка за това, откъде идват раздорите в семейството.

Ето и 4-те най-малко очевидни и най-подценявани причини за развод:

1. Членове от семейството се бъркат в семейния живот на двойката
Важно е всеки един от съпрузите да демонстрира уважение към роднините на своята половинка, но има една тънка линия, която не трябва да се прекрачва. Намесата на родителите на някой от съпрузите в семейния живот на двойката, може да доведе до големи проблеми. Повечето хора се чувстват длъжни да защитят роднините си и тяхното становище пред половинката си и така се отчуждават от нея. Това може да се избегне, ако човек винаги поставя мислите и чувствата на партньора си на първо място. Можете да се консултирате с членове на семейството си по различни въпроси и теми, но без да им позволявате да застават между вас и вашия партньор.

2. Съпрузите никога не спорят
Не е хубаво да се карате твърде често с половинката си, тъй като това също е честа причина за развод, но не трябва да избягате споровете абсолютно винаги, защото това значи че се криете от проблемите и ги таите в себе си. Липсата на конфликти в една връзка никога не е добър знак. Това значи, че между тях има много неразрешени въпроси, които в даден момент може да ескалират. Когато нещо ви притеснява в партньора ви - опитайте се да говорите с него, за да избегнете проблеми в бъдеще.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: съпрузипричиниразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Същите и авекървите са голяма напаст, особено ако са недолюбвани (в оня смисъл) Затова, кандидат младоженци, съдействаме на същите и авекървите! Глезете ги с круизи и почивки с половинките им, че да ви е здрав вашия собствен брак!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Членове от семейството се бъркат в семейния живот на двойката"- не е коректно написано а и неизбежно,просто защото няма как да накарате по семействата да престанат да се интересуват от вас. По правилно е :"Двойката позволява, на членовете на семейството да им се бъркат в семейния живот"
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДидиВ Tialoto.bg Цъкаш върху червеното в края на статията.
3
0
 
6
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Някой пак открива топлата вода, но искам да попитам къде са другите две причини, нали уж бяха 4?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Членове от семейството се бъркат в семейния живот на двойката"Ето това е "класика в жанра", така да се каже. Българина смята, че е създал деца, за да има кого да командва и кой да му слугува и да го обгрижва на стари години. И не може да схване, че детето има право на самостоятелен живот и на собствени решения.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И последно хубаво ли е да прекарваме цялото си свободно време заедно или не е хубаво?