Широко разпространени митове за дехидратацията

Мит – трябва да се пият по 1,5-2 литра течности на ден
30 юли 2016 17:08, Михаела Лазарова
6
Широко разпространени митове за дехидратацията
Снимка: freeimages

През лятото пиенето на достатъчно течности е жизненоважно. Дехидратацията, дори в лека форма, може да предизвика промени в процесите на тялото, главоболие, отпадналост, липса на енергия, замъглено съзнание, особено в най-горещите дни.

Съществуват широко разпространени митове за дехидратацията, които могат дори да влошат здравословното ви състояние, ако им се доверявате. Кои са те?

Мит – повечето хора страдат от лека форма на дехидратация

Истината – не и ако се храним правилно

Твърдението, че повечето хора страдат от лека форма на дехидратация, не е вярно. Не можем да обвиним природата за нещо, за което ние самите сме виновни. Ако се храним нормално и следим за количеството поети през деня течности, няма да имаме никакви проблеми с дехидратацията, в каквато и да е форма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Додо бг преди 7 години
Това, че в Az-jenata.bg няма да ходя, за да ви правя трафик да си продавате рекламите е ясно. Питането ми е каква е расата на тази кафява мелезкиня на снимката с жълтата шапка?
2
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 7 години
Удари една ракия с лед и стрес и тем подобни глупости ги няма друг е въпроса когато някои е с лабилна психика та не зняе какво прави с главата си имам едни такива се надявам да се излекуват скоро време с гроздомицин
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси тъпата статия, дори продължението в аз жената е изключително бездарно. Токлова ли нямате за какво да пишете, че копирате подобни глупости.