Кои подправки помагат за здраво сърце, а и в отслабването?

Чесънът е мощен антиоксидант и естествен разредител на кръвта
1
Кои подправки помагат за здраво сърце, а и в отслабването?
Снимка: freeimages

Когато приготвяме нещо вкусно или си го поръчваме в ресторант, винаги добавяме от любимите си подправки. Копър, магданоз, пипер, подправки с по-силен аромат, пикантни, всички те обогатяват вкуса на блюдата, но и ни помагат да бъдем по-здрави. Вижте как.

Помагат в отслабването

Много подправки, които използваме в ежедневието си имат свойствата да подобряват метаболизма, което от своя страна е от решаващо значение за загубата на килограми.

Също така редица полезни подправки могат да бъдат като заместител на захарта, солта, което помага да приемате много по-малко калории, да не задържате излишни течности и да поддържате стабилни нива на кръвната захар.
Така например ароматната канела спомага именно за регулирането на кръвната захар, на кръвното налягане, но е и подходяща за подобряване на метаболизма.

От друга страна, ако обичате да хапвате люти чушки, те също могат да ви помогнат в загубата на килограми, тъй като повишават телесната температура. Затова добавяйте по-често от тях към ястията, салатите, супите, дори към смутитата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари