Почистете зъбния си камък без помощта на стоматолог

Опитайте със сода за хляб и със зелен чай
2
Почистете зъбния си камък без помощта на стоматолог
Снимка: freeimages

Зъбният камък и плаката са често срещан стоматологичен проблем. Ако не бъдат елиминирани навреме, могат да доведат до образуването на инфекции в устната кухина, които да са причини за появата на по-сериозни дентални заболявания като пародонтоза например.

Съществуват редица средства за орална хигиена, които спомагат за намаляване образуването на зъбен камък и плака. Може да се доверите и на грижите на вашия стоматолог, но и да приложите някои домашни методи с добра ефективност, като:

Сода за хляб

Готварската сода е известна със своето избелващо действие. Освен че прави усмивката по-блестяща и премахва повърхностните оцветявания по зъбите, тя е ефективно домашно средство за отстраняване на зъбния камък.

Направете си паста от малко сода, щипка сол и вода. Нанесете пастата върху четката си за зъби и разтъркайте леко, а след това изплакнете обилно с вода. Тъй като содата е абразивна и доста агресивна към зъбния емайл, препоръчва се, ако ще се ползва по-често, то да е само върху тези зъби, които са засегнати от зъбния камък.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зъбният камък навлиза дълбоко под венците, като ги възпалява. Премахването му става при стоматолог. Не се занимавайте с разни бабини рецепти, да не ви почернеят зъбите после.