Защо флиртовете са по-интересни от връзките?

Моногамията просто не е за всеки, доказано е
10
Защо флиртовете са по-интересни от връзките?
Снимка: outnow.ch

Ако някой каже, че тръпката от началото на връзката никога не отминава, ще излъже най-безцеремонно. Всички сме наясно, че в любовта нещата не остават такива, каквито са били в началото, колкото и да се обичате след години и колкото и успешна да е връзката ви.

Мъжете обичат да преследват жените. Хищническият инстинкт се отключва в тях. Адреналинът ги зарежда и ги кара да се чувстват пълноценни мъжкари. Много жени също го правят.

Но някои хора не спират да следват този модел на поведение през целия си живот. Те просто не могат да създадат пълноценна връзка, дори след като са се "наиграли" на младини.

Замисляли ли сте се защо някои хора предпочитат тръпката от гонитбата и преследването пред влюбването и дълготрайната връзка?

Има си научно обусловени психологически причини за това.

Всичко е въпрос на химикали в мозъка

Ако сте устроени по този начин и имате склонност към пристрастяване, то тогава ще ви е трудно да промените тази своя черта в интимния характер.

В началото на връзката, а често и преди да е започнала, в мозъка се отделят биохимикали, които действат на принципа на опиатите. Това са допамин, серотонин, адреналин, епинферин, норадреналин.

Повече по темата  може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8Имам приятелка цяло лято сме на. Пикник, риба и пр. От как я знам чиста на турална. Стана така че започнах работа в големия град. Що да видя. Тя. Делова жена с грим облечена удивително не прилича на себе си. Влюбих се в нея. И като знам колко е готина като човек това още повече ми допадна.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 и 7 са абсолютно верни. възниква въпросът: Доколко човек може да избяга от собствената си реалност? И какво се случва , ако наистина избяга?Ако сме свикнали да виждаме едно лице силно гримирано, когато го видим чисто , се стряскаме. А гримът е унищожил естествения тен и цвят.Има и други причини - упражнение, измерване доколко можеш да манипулираш хората, властност, липса на цели, ненавист към хората, защото ни принуждават да правим неща, които ние не приемаме, отмъщение към другия пол въобще
6
0
 
8
 
! Отговори
просто и ясно преди 7 години
Във флирта си дал свобода на илюзорни очаквания, а във връзка си в плен на реалността, суровата. За партньора си. За себе си.
5
0
 
11
 
! Отговори
Майска роза преди 7 години
Във флирта има предизвикателство, състезание, игра, а също и старание да се покажеш такъв, какъвто искаш да бъдеш. Това е.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Биохимикали, аааа, добре, разбрах та!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ша са тръкна у съседката да ми е спорно. Ша ми забилежи че нещу и се фъргам любовно. Ша и фъргам любовни очи. Ша са Прая у дома на анимиран покемон.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето и научно доказаха, че 4жени е по природосъобразно от една.
1
8
 
6
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Не може ли и вкъщи да флиртуваш?