Техники за овладяване стреса на работното място

Взимайте си необходимите почивки
Обновена: 6 авг 2016 12:41 | 6 авг 2016 12:39, Михаела Лазарова
6
Техники за овладяване стреса на работното място
Снимка: outnow.ch

Дори да харесваме работата си, често в работния процес се натрупват дразнения и поводи за ядове, които ни се отразяват психически и физически. Трудно е човек да запазва самообладание непрекъснато. Понякога се изпускат нерви, разменят се реплики, разни несправедливости ни изваждат извън релси.

Стресът на работното място може сериозно да увреди здравето ни, повече отколкото предполагаме. Ето защо трябва да направим всичко възможно да се успокоим.

Кои техники ще ни помогнат да се абстрахираме от стреса на работа?

Говорете с някои близък

Ако имате нужда да споделите нещо свързано с работата, по-добре го направете с някой, който е извън работния ви кръг. За предпочитане нека това бъде близък от семейството, интимен партньор или приятелка.

Разказването на работните неволи на страничен човек разтоварва неимоверно много, а освен това той може да ви даде ценен съвет като човек, разбиращ ситуацията отстрани.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакъв стрес няма . Екипът има ръководител про - форма .
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да я взема като ми казват ако не ти се работи може и друг да те смени или просто са ти я пуснали отпуската без да разбереш
2
2
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Ако си гадже, зет или племенник на шефа си, този номер минава.Днес в България това може да се случи само в някоя частна фирма или в БАН, където научните институти са превърнати в нещо като роднински шуро-баджанашки клубове.През социализма явлението, което описваш, е било по-разпространено, защото на никого не му е пукало за държавната собственост, за производството в държавните предприятия и за функционирането на държавните учреждения. Важно е било само да не те нарочи партийното ръководство.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шефе,в понеделник и вторник съм за риба ! Възможно е да остана и сряда и четвъртък. В петък обезателно,ще дойда...всъщност не се знае...Благодаря за разбирането !