Каква е любовта между интроверт и екстроверт?

Всеки харесва черти от характера на другия, които не притежава
11 сеп 2016 22:39, Михаела Лазарова
3
Каква е любовта между интроверт и екстроверт?
Снимка: outnow.ch

Противоположностите се привличат, но истината е, че това се случва само за малко. При дълготрайните връзки различията започват постепенно да се превръщат в проблем. Ако вие сте екстроверт, а приятелят ви интроверт, то вероятно между вас съществуват доста изразени разлики, най-вече на ниво характер.

На вас ви се танцува цяла нощ, искате да говорите с приятели, дори с непознати от съседната маса, нямате нищо против да привличате внимание и да сте център на купона. Докато приятелят ви предпочита да си седи вкъщи, да чете книга и да води задушевни разговори. Понякога дори разговорите са му в повече и предпочита мълчанието.

Ключът е във фокуса

Обикновено сме свикнали да се фокусираме върху различията. Те започват да заемат централна позиция в отношенията. Всичко се върти около различията, което пречи да се отбележат позитивите.

Всъщност, компромис е не да преглъщаш онова, което не ти харесва, а да се опиташ да спечелиш от връзката. Тоест, ако успеете да определите чертите, които харесвате у партньора си, да съумеете да им подражавате.

Погледнат от тази страна компромисът вече звучи като позитивен акт, а не като ощетяване. Пак правите компромис със своите разбирания, но възприемате и нещо, което ви харесва. Това е прекрасен начин да извлечете само позитиви от връзката си с интроверт или съответно екстроверт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същата като с гайковерт!
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имайки предвид кой е писал статията, а как е секса между интроверт и екстроверт?