Полезни билки, които стимулират кърмата

Люцерната е сочена за една от най-добрите лактогенни билки
30 окт 2016 19:41, Михаела Лазарова
1
Полезни билки, които стимулират кърмата
Снимка: freeimages

Храненето по време на кърмене е от изключително значение за доброто здраве на майката, но също така и за синтеза на кърма. Има редица питателни храни, които е добре да включите в менюто си.

Голяма част от тях ще ви помогнат да поддържате добра форма, но също така ще се погрижат по естествен път да се стимулира произвеждането на майчино мляко. Същото е и с билките. Някои от тях, наричани лактогенни, стимулират отделянето на мляко. Вижте кратък списък.

Джинджифил

Чудесно растение, което спомага за намаляване на гаденето в първите седмици от бременността и засилващо имунитета. Също така, консумацията му може да помогне по естествен път да стимулирате отделянето на кърма. Добавяйте го към чай, супи, ястия, смутита, сосове и други.

Люцерна

Люцерната е сочена за една от най-добрите лактогенни билки. Може да се приема по време на бременност и кърмене. Тя е богата на важни минерали и витамини, което допълнително ще спомогне да укрепите имунната си система след раждането. Може да я направите част от вашите кулинарни рецепти или да се приема под формата на чай.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блаа отврат!