Следпразнична депресия – как да я преборим?

Внимавайте какво ядете и повече спортувайте
8
Следпразнична депресия – как да я преборим?
Снимка: outnow.ch

Празниците винаги повдигат духа, правят хората щастливи, повдигат настроението и неминуемо от целия този адреналин и позитивна енергия се чувстваме сякаш летим във въздуха.

След като празниците отминат обаче настроението рязко спада. Започваме да се чувстваме потиснати и нещастни. Очакването на хубавите мигове и самото преживяване на топлината на празничните дни ни е държало в еуфория, след преминаването на която депресивните състояния са много възможни.

Как да се справите с постпразничната депресия?

Направете си план

След празниците най-трудно е да се върнем в обикновеното ежедневие, което включва работа, ангажименти, преследване на срокове, тривиални и битови занимания. Ето това съсипва в най-голяма степен усещането за щастие.

Затова си направете план. В зависимост от бюджета, с който разполагате след голямото празнично харчене планирайте пътуване, ден за разпускане или каквото още ви прави щастливи. Отделете малко време за себе си и настройте съзнанието си към този ден. Мислете за него с очакване. Така ще повдигнете духа си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
кой ви дипломира кой преди 7 години
Традиционната статия " Следпразнична депресия ". Как да я преборим клишираната псевдожурналистика.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тв друг е въпроса че плащам 40 лева и за тоя де духа по интересното е за цяла година дадоха два филма а още по интересното е че плащам за хд е не съм женен за оператора че да. не му кажа чао аз на банско не отидох ама некои може да е отишъл от малкото пари които ние данъкоплатците набиваме всеки месец а сем е краино време да се изкажат в случаите
4
0
 
4
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Някъде по-рано прочетох ,че група учени открили ,че когато след отпуск или такива празници се ходи на работа трябвало време организма да привикне с новия ритъм .За пръв път съм съгласен с такива учени и горещо ги подкрепям обещавам да привиквам до края на седмицата нали личното здраве е най-важното нещо.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужасно е това състояние.на депресия след Коледа и Нова Година! Направо с нищо не се лекува, най -малко с ядене. А и поне да имаше сняг, а то грее слънце.: ( Опустошителна скука.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следпразничната депресия се лекува с бира,вино,ракия и яки мезета!Междувременно се мисли и как ше протече новото издание на празника Сурва 2017 година!! :-) :-) Наздраве и за много години!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости, след празничната вечер спя до обяд и се запуквам на вино отново..така беше вчера, така е и сега. утре съм на работа. Както казваше един колега грък като бях на работа в Гърция при такова унило чувство- Аврио ден перази..тоест утре няма значение- не го мислете иначе си съсипвате почивните дни! Наздравеее! Ииииппппп...