Как да различите "фалшивите" от "истинските" хора

В живота си срещаме много хора, но от нас зависи кои ще останат в него
7 яну 2017 21:22, Екип на Tialoto.bg
26
Как да различите "фалшивите" от "истинските" хора
Снимка: outnow.ch

В живота си срещаме много хора, но от нас зависи кои ще останат в него. Със сигурност сте се сблъсквали с не един и двама нагаждачи, интересчии или казано по друг начин "фалшиви" личности, които ви се правят на приятели, защото имат изгода от това.

Те са неизменна част от ежедневието, но от вас зависи да пазите дистанция и да не ги допускате до близкия си кръг, където нямат място.

Как да разпознаете отдалече "фалшивите" и "истинските" хора:

1. Истинските хора уважават всеки човек. Фалшивите уважават само тези, които имат някакъв статут и власт и те предполагат, че биха могли да се облагодетелстват от нея.

2. Истинските хора не се опитват да се харесат на другите. Неискрените правят всичко възможно да бъдат забелязани и харесани от околните.

3. Истинските хора не търсят внимание. Фалшивите хора отчаяно се нуждаят и търсят вниманието на останалите.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едните са християни те са топли, добри хора спазили божата йерархия при раждането, другите са интерпол, объркан пол, те са бежанци от оня свят, за съжаление в България интерпол са наслагани на сладки служби и управляват държавата ,затова България пропада. Интерпол са жадни за слава ,те са мафия и се познават едни други.Бог казва обединение на всички християни , оригинали.
20
1
 
1
 
! Отговори
FUCK OF преди 7 години
КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ ДА ЗНАЕТЕ ,ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ....СПОМНЕТЕ СИ ПЕСЕНТА НА СТАВРИ АРГИРОВ ,,ЩОМ ЗАСТАНЕШ НА ВЪРХА''....
19
3
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Явно не си попадал на фалшиви или не си ги разбрал, че са такива.Моя приятелка от университета доста напред дръпна с парите. И малко по малко се обгради само с лицемери. Като изключим мен и сестра й, всички около нея са фалшиви. Другият такъв човек беше бащата на детето ми. Запознахме се по време, когато бях добре материално. Когато се роди детето, спрях да работя, доходите ми паднаха драстично и той спря да се преструва. Беше се изморил да се прави на такъв, какъвто не е и си показа лицето.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И приятелството трябва да има някакъв вкус. Вкуса също е вид интерес, Той знае че ще му свърша работа, но аз знам, че ако поискам услуга ще започне да ме отбягва,
17
1
 
1
 
! Отговори
хъ преди 7 години
До приятелсто -интересиголям лаладжия си, жив и здрав бъди
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ми напомня за една случка, една жена си седеше в кафето и друга дойде и заговори дружелюбно."Вие работи в сградата остреща "Първата дама отговори ,че е вярно и че е чистачка там.Тогава втората дама се изниза по най-бързия начин.Нищо особено , с изключение на това, че знаех , че първата дама всъщност е шефката.И очевидно е преценила, доста добре втората дама.
15
2
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Масовата култура, това, с което ни заливат от телевизионните екрани много размива критетиите. Като ценност се пропагандира това, което е по-атрактивно, а ценност и атрактивност са различни неща. Например Мишо Шамара е атрактивен и нищо повече. Но тъкмо поради това сигурно е бил по-известен от много по-стойностни изпълнители.
14
5
 
16
 
! Отговори
приятелство-бариери преди 7 години
Не е истинско приятелство ,ако в едно приятелство има бариери ,тоест поставяте някакви граници какво бихте напрпавили за приятел и какво бихте отказали да направите за него! Въпреки че не ми е много приятно да работя без пари , понякога правя някои безплатни услуги на съседско семейство понеже хем сме съседи , хем приятелски семейства ! Но два пъти сеседката ми отказва секс , вижда че много ми се иска ,но въпреки това ми отказва и ми наранява сърцето ! Тоест поставя бариери на приятелството
13
2
 
14
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
До пълни глупостиТочно за това се говори ако уважаваш съседа си крадец и той те уважава, няма да се притесняваш от неговата професия , а по скоро ще ти е от полза когато си забравиш ключа в колата, полваш професионалните му умения,а като няма уважението между вас, ставаш негов следваш клиент.Случая е малко краен , но си прав че най добре изяснява разликата в двата типа поведенчески модела.
12
7
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Няма истински и фалшиви хора. Всички сме хора, но поведението ни зависи от това в каква степен сме комплексирани. Например човек, който цял живот е бил мачкан и унижаван, ще иска вниманието на околните и когато види, че се харесва, това ще му носи удовлетворение. А мъж, който има много красива съпруга естествено, че ще се гордее като излиза с нея. Човек, който постига всичко с лъжи просто не може по друг начин. В този ред на мисли разсъждавам.
11
2
 
1
 
! Отговори
Сиса преди 7 години
Фалшификатите не го правят твърд. Обичам твърди оригинали
10
9
 
12
 
! Отговори
Ангелов преди 7 години
Почти всички българи са фалшиви и пълни ***.Няма ги възрастните хора който бяха на ниво .
9
5
 
11
 
! Отговори
пълни глупости преди 7 години
Истинските хора уважавали всеки ,а фалшихите не уважавали всеки ! На практика няма такова нещо ! Уважението е според заслугите и авторитета ! Колкото и истински човек да сте бихте ли уважавали съседа ако е крадец ? А ако заговорим за по-близки отношения тоест за приятелство ,ще ви кажа ,че няма приятелство без интереси ! Ако само единият има интерес от другия не е възможно да има истинско приятелство ! Трябва интересите да са взаимни !
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кирилне е ли очевадно.1. Истинските хора уважават всеки човект.е. човек които разделя хората на "фалшивите" и "истинските"се самоопределя към първата груба защото не отговаря на първа точка.
7
3
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
Хмм. Тогава какъв е човекът написал статията? Истински или фалшив?
6
7
 
27
 
! Отговори
77777 преди 7 години
И още нещо,аз съм истински ,човек,но понеже съм грозен никой не ми обръща внимание,трябва и да си симпатичен,хубав в днешно време ,не стига само да си истински!!!
5
8
 
29
 
! Отговори
През последните 72 г преди 7 години
у нас за съжаление просперира онзи тип хора, които са наречени тук "фалшиви".Не случайно е казано, че морал има там, където има частна собственост.Когато се преразпределя онова, което е събрано в общ казан, тогава лицемерието и нагаждачеството пред властимащите е от решаващо значение.Когато разполагаш с онова, което си създал и няма ограничения пред частната инициатива, тогава разчиташ на "истинските" - така разсъждава способният човек, търси сътрудници сред "истинските", цени ги и ги толери
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това го мога най -добре!: )Не допускам до себе си фалшиви хора (лицемерни, злобни, егоисти, завистливи и т.н)Истинските.и добрите обаче са все по -рядко срещани.
3
8
 
10
 
! Отговори
Сръдльо преди 7 години
До SmileНапълно съм съгласен с теб! Авторът и ние двамата сме фалшиви!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех, че сред нас се, разхождат фалшиви хора , на вероятно те не са наследници на хомосапиенс а на някакъв друг вид, и се преструват ,че хомосапиенс.