Kои са едни от най-често срещаните митове, свързани с бременносттa?

Мит: Колкото е по-голямо бебето, толкова по-добре
16 яну 2017 13:40, Михаела Лазарова
1
Kои са едни от най-често срещаните митове, свързани с бременносттa?
Снимка: freeimages

Ако планирате бременност или очаквате бебе, няма съмнение, че вече търсите информация за това какво ви очаква в следващите 9 месеца, а и след появата на бебето. Полезна информация може да намерите и то немалко. Но има и погрешни твърдения, които могат да ви объркат и да нарушат радостта от очакваното бебе. Вижте кои са едни от най-често срещаните митове, свързани с бременността.

Мит: Трябва да се храните по три пъти на ден

Невярно! Добре е бременната да има 6-7 малки порции на всеки два до три часа. Честата консумация на различни групи храни ще помогне за поддържането на стабилни нива на кръвната захар, което е важно за здравето на майката и бебето.

Мит: Не трябва да пиете кафе

Абсолютен мит. Според изследвания една до две чаши кафе, чисто или с мляко, няма да навредят на здравето на бременната жена. Ако обичате да пиете газирани напитки с добавен кофеин в тях, тогава се замислете за тяхната полза. Със сигурност нямат такава, докато кафето има редица ползи за здравето, когато се консумира в разумни количества.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две бебета - близначета играят карти в корема на майка си. По едно време едното хвърлило картите и казало аз повече няма да играя. Защо? Попитало го другото! Защото един плешив чичко само влиза и излиза и ми гледа картите.