Грешки при пазаруване, които ни струват скъпо

Купувате първите изложени продукти в магазина
17 яну 2017 21:27, Михаела Лазарова
3
Грешки при пазаруване, които ни струват скъпо
Снимка: outnow.ch

Когато пазаруваме трябва да мислим като мениджъри на ресторанти. Пресмятането на нужните продукти, тяхната годност и трайност – всичко това има значение, когато купуваме храна. Трябва да имаме предвид и собствените си намерения, защото ако няма да ползваме дадения продукт с кратък срок на годност скоро, най-вероятно ще го изхвърлим.

Така се получава излишно харчене на пари и в крайна сметка хранене по ресторанти, защото пак нищо не е останало в хладилника, а сте гладни. Да не говорим колко цинично поведение е това от гледна точка на милиони хора по света, които гладуват.

Кои са най-честите и скъпоструващи грешки, които правим още в супермаркета?

Пазарувате в грешния ден

Не се подигравайте на хората, които гледат брошурите за намаления – това е ценен навик, който спестява пари. Ако предвидите скорошното намаляване на цената на продуктите които търсите, имате големи шансове да спестите солидна сума при пазаруване.

Пазарувате без списък

Не само бабите си правят списъци. Това е полезно, защото така не само няма да забравите нещо, но и няма да купите нещо излишно, което после да се чудите как да използвате, сготвите или консумирате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Hodete siti na pazar