Защо умните жени трудно намират любовта?

Не се страхуват да бъдат сами
22 яну 2017 23:00, Михаела Лазарова
57
Защо умните жени трудно намират любовта?
Снимка: outnow.ch

Намирането на подходящ партньор за връзка не е лесно, особено за високоинтелигентните жени. Всеки познава поне по една такава. Тя е умна, забавна, привлекателна, но... скоро не е имала сериозна любовна връзка. Може би много избира?

Такова е разбирането на повечето хора. Да, факт! Умните жени избират. И все пак, защо тези дами по-трудно намират любовта?

Мъжете се страхуват от умни жени

Нека си го кажем. Секси на теория, но заплаха за сериозни взаимоотношения. Много мъже предпочитат по-глупавата жена пред тази, която ги превъзхожда или конкурира по интелект. Не само заради това, че искат да са водещи в двойката, но една умна жена би създавала в даден момент повече проблеми от не толкова умната.

Това правило разбира се не важи за всички мъже, защото интелигентните и успели господа предпочитат да рискуват с умни жени.

Знаят какво искат в любовта

Интелигентните жени не се срещат със случайни мъже. За жалост това много стеснява възможността да започнат връзка, защото Той често може да се окаже това, което не търсят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Imnite jeni vsimat maj sa seks i posle go isgonvat v bg majete sa malko ili da bedni no mn seksuslni ili sa bogati mutri no sa seks ne stavat ot stres ne mogat. Nischto v bg majete se prodavat na bogati stari jeni. Kakto mutresite manikenki 4algadjiiki rasvrata kasinata v bg sa mnogo prostaschtinata e palna i v tv ujas predavania naroda e mn isprostal e bedrasli4en
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат когото си пожелаят, без да дължат някому обяснение.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авторката папагалски повтаря едно клише.Всъщност, умните жени никак не са малко.Онези, които твърдят, че умните жени остават сами в живота, сигурно имат предвид досадници от типа "дървена философка", които наляво и надясно обясняват защо са останали неомъжени и основният им аргумент е, че не се намират мъже с достатъчно интелект и култура.Вдействителност, умна жена остава сама много рядко и затова обикновено има някаква сериозна причина, но не е казано, че тя непременно ще я сподели с вас.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз,като мъж ще кажа-умната жена е трудна,а ние не си падаме по трудностите,има достатъчно жени с по-ниска летва,които ще ни допуснат по-лесно до себе си за да се занимаваме с труднодостъпни.Ако освен умна е и красива,тогава си струва да опитаме,но тъй като тя си знае цената пак не става,освен ако не съм умен и богат(каквито са им изискванията)И тъй умните жени си остават сами докато не свалят летвата или не ГО открият,ако тези двете не се случат просто прегарят и жалко за хубавото цвете
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би защото изобщо не търсят, намирането на мъж не им е приоритет просто
33
1
 
11
 
! Отговори
А сега де преди 7 години
Не разбирам само някой може ли да даде определение за умна жена?Въпрос на тълкуване е. Една жена може да е много интелигентна, но по характер да е безчувствена, друга ложе да е лукава (тя също е умна) и да успява да постига целите си, било то брак, семейство деца. Трета може да е умна но пък с определени принципи, които предполагат партньора и да отговаря на определени критерии. Примери много, затова не мисля че можем да говорим за общо понятие "умни жени", за които да анализираме защо са сами
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
умна жена и феминистка не са тъждествени понятия, нека се изясним. Има много умни жени, които могат да си пробиват път в живота без непременно да мразят мъжете, но няма как да мразиш мъжете и в същото време да искаш любов. Е- не става
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже каква глупост! кой по-точен и пример за умна жена? някоя от тези трите на смимката? Кристин дейвис е всичко друго но не и умна.Ако искате умна жена влезте в една адвокатска кантора. Познавам много качествени адвокатки и счетоводителки, които са омъжени. Също и преводачки.
30
2
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
мисля че коментара на една такава "интелигентна" в новината за изчезналото момиченце отговаря напълно на въпроса в заглавието: " жената не е само за разплоТ"
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авторите пак смесват понятията. Любов и брак са много различни неща.В рамките на шегата: Казваме, че Бог е любов, но някак си защо така е един, няма си чифт, а уж сме създадени по негов образ и подобие?Сега сериозно. Много от добре образованите жени са сами, поради същата причина, поради която авторите на този сайт не обелват и дума за мъжете, които са сами: мъжете са като мимоза, а жените са МНОГО по-издръжливи, включително на упреци.Хайде, изтрийте ме пак!
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умните жени и умните мъже, нямат проблеми с намирането на любовта.Но правещите на умни жени и правещите се на умни мъже ,определено имат сериозен проблем с това.Ами очевадно е, че качеството на някой да се прави на умен ,не е ценено качество в любовта,дори влиза в противоречие с чувството любов.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мойта е като славей.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отсвири ли ги една такава Жена. Никакъв шанс.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статии от този род се пиша от хора, които никога не са постигнали това, за което пишат.Хората, успели да създадат и поддържат трайни и пълноценни отношение с партньора си не биха описали нещото по този начин. Когато обичаш един човек ти забравяш за себе си. Любовта е безусловна. Не очакваш нищо, ставаш една личност с другия...Това не подлежи на описание. Лично мен съпругът ми ме спечели с музика ...Сигурно сме пингвини)), те пеят на брачните си партньори.
24
0
 
12
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Щото истинската любов и добрите мъже / жени са голяма рядкост в действителност, а интелигентните хора никога не правят компромиси с това.Другот е модела "пайнер любов ". Пълна с драма, бой, шампанско и сълзи
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото повечето мъже с пълни о.ли.гофрени и комплексари.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаят какво искат в любовтаНе се иска, дава се.)))Лицата от снимката ли са образец за умни хора?
21
0
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
всъщност статията не е много точна, би трябвало да е "защо жените които се мислят за умни трудно задържат мъж" . това е точното заглавие, нито всички жени дето се мислят за умни наистина са, нито любовта нещо играе - тя е за тийнове.
20
5
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
щото не готвят и не чистят
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, не стига че въпросът в заглавието съдържа невярно твърдение, но и сте се опитали да го докажете))Реално нещата стоят точно обратното на написанотоD