Как дъщеря ви да заобича тялото си?

Спрете да говорите лошо за собственото си тяло
23 яну 2017 22:45, Михаела Лазарова
3
Как дъщеря ви  да заобича тялото си?
Снимка: Reuters

Един от най-честите проблеми при подрастващите момиченца е неодобрението на телата им. Ако се задълбочи това неодобрение може да доведе до тежки психически проблеми, депресия, анорексия и булимия, ниско самочувствие, срам от собственото тяло.

Ролята на родителите и най-вече на майката е да предпази малката си дъщеря от попадане в този омагьосан кръг.
Как бихте могли да помогнете на малкото си момиченце да обича тялото си и да се радва, че живее в него?

Спрете да коментирате тялото ѝ

Няма родител, който да прави нещо от лошо чувство към детето си. Всички усилия и думи на родителите са провокирани от стремеж да научат децата, да им покажат правилния път, да им предадат своите ценности и умения.

Да, обаче понякога просто подходът е грешен. Човек не си дава сметка колко погрешни са методите, по които се опитва да помогне. Ето защо непрекъснатото коментиране на недостатъците на тялото на малката ви дъщеричка няма да ѝ помогне да промени нагласата си, а тъкмо обратното – може да потъне в дълбока емоционална дупка с времето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако го храните с евтини ***, понеже нямате и елементарна хранителна култура и като стане дебело как ще си харесва тялото? Вкъщи трябва да се яде готвено, а във все повече семейства се ядат полуфабрикати. Изобщо една част от модерните жени не стават за гледане на деца, така че татковци, ако жена ви е мързелива ***, гответе на децата си!
1
0
 
11
 
! Отговори
И най-важното преди 7 години
Не натрапвайте постоянно своето мнение на детето си, дори когато имате най-добри намерения.Всяко подрастващо момиче е заредено с огромно желание за живот и за успехи. То започва да мечтае да бъде харесвано и винаги намира начин да постигне това. Природата и личната амбиция са най-добрите учители.Същото важи и за момчетата.