Умора, изпотяване... Физически симптоми на стрес

Стресът е част от ежедневието на всеки един от нас
26 яну 2017 10:14, Михаела Лазарова
1
Умора, изпотяване... Физически симптоми на стрес
Снимка: outnow.ch

Стресът е част от ежедневието на всеки от нас. Някои хора лесно преминават през определени ситуации, лоши периоди, докато за други тревожността се превръща в хронична. Има много фактори, които могат да доведат до нежелани физически промени и неразположения. Стресът е един от тях. Вижте няколко симптома на стрес, които не бива да подминавате.

Затруднено дишане

Когато се намирате в ситуация на тревожност и стрес, в тялото ви съвсем естествено се отделят хормони на стреса, кръвоносните съдове се свиват. Тогава започвате да се чувствате така, сякаш не можете да поемете достатъчно въздух. Екстремният задух се идентифицира като предшественик на паник атаки.

Разстроен стомах или коремни спазми

Промени във вегетативната нервна система, предизвикани от тревожност, могат да доведат до храносмилателни проблеми. Налице са болки в корема, газове, гадене. Също така тревожността може да предизвика промени в апетита.

Храносмилателната система има свой собствен ритъм, но когато е нарушен от внезапното покачване на хормоните кортизол и адреналин, резултатите са непредсказуеми. Това означава, че ако стресът ви е ежедневен, хроничен, толкова редовни ще бъдат и храносмилателните ви проблеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
стресиран преди 7 години
Кака Ан Хатауей много бърже може да ме прогони стреса .Стига да поиска , разбира се ...