Наднорменото тегло и цигарите увреждат мъжката плодовитост

Внимавайте и с начина на хранене
30 яну 2017 23:00, Михаела Лазарова
9
Наднорменото тегло и цигарите увреждат мъжката плодовитост
Снимка: freeimages

Плодовитостта е двустранен фактор. Невинаги женската плодовитост може да повлияе на способността за зачеване. Проблемът често се оказва и откъм мъжката страна. Спермата на мъжете може да бъде засегната от редица фактори, които да увреждат оплодителните способности на сперматозоидите.

Наднормено тегло

Наднорменото тегло влияе невероятно много на мъжката сперма. При него се наблюдава притискане на тестисите вследствие на мастната тъкан, която при някои мъже буквално обгръща гениталиите. Това повишава температурата в тестисите и уврежда сперматозоидите.

Недостатъчно секс

Колкото по-често еякулира един мъж, толкова повече се стимулира качеството на спермата му. Задръжката на сперма може да направи сперматозоидите инертни и с увредено ДНК. Изводът – правете секс по-често, за да стимулирате тялото си да обновява спермата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въобще не харесват дебели лоени топки. За това, като напълнеят жената, като намекне започва се ограничава в храната. Жените не желаят мъж с 200 болести от плюскане. Едни разбират и поддържат форма, други стават от инат още по-големи дебеланковци с 300 болести и негодни за секс.
2
1
 
4
 
! Отговори
Космат клон преди 7 години
Какво е под?
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо мацките не търсят слаби и непушачи като мен а искат деца от космясали дебелаци миришешти на под и с дъх в устата на комин