Най-ценните уроци, които научаваме от кучето си

Те ни учат на безусловна любов и да даваме прошка
0
Най-ценните уроци, които научаваме от кучето си
Снимка: freeimages

Кучетата наистина са най-добрите приятели на човека. Те самоотвержено ще се впуснат да ви защитават в случай на беда без дори да се замислят за собствения си живот. Готови са да ви обичат независимо какво ще получат в замяна.

Дори само да изречете името им за тях е най-голямата награда на света.

Ако умеехме да се държим един с друг, както кучетата се държат с нас, щяхме да сме много по-добри. Дори да не сте се замисляли за това, кучето ви може да ви научи да станете по-добър човек.

Кои са най-ценните уроци, които да научим от кучето си?

Да даваме прошка

Кучето ви ще ви прости, независимо че сте забравили да го нахраните. Ще ви посрещне с въртяща опашка и ще иска да оближе цялото ви лице. Забравили сте да го разходите – няма проблем, то отново прощава и върти опашка.
Ако разгледаме тези реакции на домашните си любимци като вид прошка ще си дадем сметка колко рядко всъщност ние самите даваме прошка на близките си.

Като мислещи същества сме свикнали да съдим другите, да гледаме на нещата винаги от своята гледна точка и да не оценяваме нуждите им. Сърдим се за какво ли не вместо да си прощаваме и да продължаваме нататък. А колко по-лесно би било, ако действаме като кучетата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари