Как сами си пречим в намирането на идеалния партньор?

Не обръщате внимание на сайтовете за запознанства
18 фев 2017 13:20, Михаела Лазарова
6
Как сами си пречим в намирането на идеалния партньор?
Снимка: outnow.ch

В природата на жените е да търсят точния мъж, онзи господин Идеален през целия си живот. Колкото и да не ни се вярва, ние сами си пречим да го срещнем. Толкова сме вглъбени в търсенето, пресмятането на шансове, отмятането на критерии и куп други условности, че сами поставяме граница, преграда между нас и щастието в лицето на истинската любов.

Как сами си пречим в намирането на идеалния партньор?

1. Подхождаме към срещите като към делови ангажимент.

Ако мислите за любовта като за бизнес, държите се хладно и не давате воля на чувствата си, г-н Идеален може и да си тръгне без дори да забележите. Чак след това ще си дадете сметка, че сте открили любовта, но тя е отлетяла.

2. Разчитате на списъка с качествата, не на сърцето си.

Като ви попитат какъв мъж търсите обикновено казвате или тривиалните неща – интелигентен, забавен, финансово стабилен, или разчитате на тайния си списък с качества, които вашият идеален партньор трябва да притежава.
Така, отмятайки точка по точка дали човекът е достоен за вас, вие пропускате любовта. Тя не е само един безкраен чеклист, а много повече. Ако послушате сърцето си, ще откриете любовта по-лесно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: как да намерим любовта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките жени!Скоро имаше статистика на това. И се оказа, че мъжете са въз претенциозни, спрямо жените. Жените от своя страна са малко по-земни. Нищо човешко не им е чуждо. Но се оказва, че не могат да задоволят потребностите и критериите на мъжете, дори с 30%.Предпочитат да останат в стара връзка и да търсят нова. Някои жени залагат на каеиера, деца и изключват мъжа, като фактор движеща сила. Себедоказването не е лесна работа, дори и в любовта. Това е сложен процес, който изисква компромиси.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От толкова претенции масово си кукат сами и мъже и жени, защото са много важни. Годините напредват и става още по-зле. Опитах се запозная двама такива, то после беше едно плюене, кой какъв е, ами без компромиси не става и само с искане.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мише, прободе ме в сърцето направо.
2
5
 
6
 
! Отговори
Виктор преди 7 години
Пиленцето един път каца на рамото,изтървеш ли го край.Ще лети и ще кацне на друго рамо,няма да се върне.Затова кацне ли оловете го важно е и един единствет път каца!
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази статия е поръчана от някое мамино синче, което наскоро е изгубило маминка (или пък тя е остаряла и изнемощяла много и му е поръчала да си намери булка).И изведнъж горкият мамин Птьо Маринкин установява, че не само той подхожда към брачния избор с цял списък от желани качества!И от него, моля ви се, искат да отговаря на някои изисквания! Ама можете ли да си представите какво нахалство?! Аууууууу!