Как да подобрите настронието си?

Набавяйте си повече витамин В6
7
Как да подобрите настронието си?
Снимка: outnow.ch

Депресията е едно от най-широкомащабните разстройства в модерното общество. Тя може да преобърне живота ви изцяло и да доведе до тежки последици както в социален, така и във физически план.

Депресията се свързва с драстично понижени нива на серотонин. Симптомите са раздразнителност, празнота, безнадеждност, лошо настроение, мрачно виждане за бъдещето, а в по-тежки случаи дори суицидни мисли.

Лекарите ще ви изпишат антидепресанти, с които да блокират тези симптоми и да дадат шанс на серотонина да се върне към нормалните си нива. Тези лекарства обаче имат редица странични ефекти.
Можете да повишите нивата на серотонина по естествен път с някои ежедневни практики. Кои са те?

1. Яжте повече зърнени храни и семена. Те имат свойството да повишават серотонина, а полезните въглехидрати в тях подхранват мозъчната дейност. Сред тях са киноа, жито, просо, елда, амарант.

2. Набавяйте си повече витамин В6. Той се съдържа в естествени източници като ряпа, спанак, чесън, карфиол, зеленолистни зеленчуци, целина, риба, постно говеждо месо (без тлъстини).

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не пия витамин в 6, а в 12.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на мен ми се увеличава драстично серотонина,ако в тигана цвърти пържола !
4
0
 
0
 
! Отговори
Tr air преди 7 години
Nameriha li pilota?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато бях още съвсем нова в службата и нямах представа кой какъв е, тази същата и още две други ме накараха да се обадя така по телефона, под претекст, че това било шега и че се обаждам на тяхна приятелка. Чак по-късно разбрах, че им е трябвало "гласче на момиче", което да е непознато за жената, която ще вдигне телефона.Да пази Господ и от злобни жени на средна възраст, много са изобретателни и когато успеят да направят гаден номер на някого, настроението им се оправя.
2
1
 
5
 
! Отговори
От нея знам такъв преди 7 години
номер, за който мисля, че ви разказах тук веднъж. Ако виновникът е мъж, тя се обажда у тях по време, когато той още не се е прибрал и, ако се обади жена му, пита за него. Съпругата веднага пита кой го търси, а злобната колежка замълчава за секунда, после с невинно и срамежливо гласче пита "Майка му ли е на телефона?" Онази отговаря "Не, жена му!", а колежката "Ааа, сбъркала съм, извинете, търся неженен мъж" и казва името и телефона на този, на когото прави номер и затваря.После направо засиява!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха, правите мръсен номер на онзи, който ви е развалил настроението.Имам колежка, която е майсторица на такива номера. Веднага й идва на ум какво да направи, има някакъв талант в това отношение - или моментално ще отговори изключително язвително на онзи, който я е засегнал, или - ако разбере, че в нейно отсъствие някой й е подлял вода - тя вече посяга към телефона и жална му майка на виновника. Не само го топи пред шеф или пред някой друг, но моментално измисля и калташки номера. От нея знам