Кои са фазите на влюбването?

Всеки от нас е преминавал през тези фази малко или много
12 мар 2017 21:20, Михаела Лазарова
5
Кои са фазите на влюбването?
Снимка: outnow.ch

Влюбването, дори да се случи от пръв поглед, преминава през няколко почти задължителни фази. Вихърът на любовта те залива и те кара да забравиш кой си. След време обаче нещата се избистрят и любовта става все по-осъзната и реална.

Всеки от нас е преминавал през тези фази малко или много. Ето ги и тях:

Пропадане или встъпление

Моментът, в който изведнъж даден човек те завладява, привлича вниманието ти и те кара да започнеш да мислиш за него по различен начин в сравнение с останалите, си е чисто и просто пропадане в капана на любовта.
Поздравления! Дали сте началото на влюбването или то е дало начало на нов етап от живота ви – преценете сами.

Натрапчиви мисли

Натрапчивите мисли тук са в положителен смисъл. Обектът на любовта ви вече е завладял съзнанието ви преди още да сте осъзнали, че сте влюбени. Не смеете да си го признаете пред себе си дори, просто мислите за него/нея. Незнайно защо обаче усмивката не може да слезе от лицето ви.

В следващия момент започват да се появяват негативните натрапчиви мисли „дали той/тя ме харесва“, „мисли ли за мен“, „дали ще се получи или да не си хабя силите“, „възможно ли е да си въобразявам“, „а дали си има друг/друга“.

Не спирате да мислите както за хубавите варианти на ситуацията, така и за лошите и това е част от процеса на влюбването.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
Аз съм вече на години, влюбвала съм се силно три пъти (да, влюбчива съм:), но точно такива стадии не съм устновила да има. Аз например почти не ревнувам, защото винаги ми е било ясно доколко чувствата ми са споделени. За хипоманията съм АБСОЛЮТНО СЪГЛАСНА! Но не винаги има дори "пеперуди в стомаха", има и по-спокойни любови. Както и да е, в този труден свят мога да кажа само - Дай Боже всекиму!:)
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Познавах една таква любов и една, такава жена. Където, ако имах син, щях да му кажа:" тази жена въобще не я пускай в дома си. Защото, като пипнеш ще ти изгори дланите и линията на живота ти ще се изкривиТакива жени всички ги обичат, на тх никой не им трябва. Защото са хубави, силни и самокритични, мамка им. Това са жени с мозък на мъж, сърце на дете и жени отгоре до долу. "
2
1
 
3
 
! Отговори
Ясноооо! преди 7 години
Още един гений е написал дисертация и ще получи научна степен.Авторите от сайта ни осведомяват в резюме за приносните моменти на научния труд.Ако изводите са направени от докторант на БАН, не се учудвайте! Там пишат и още по-ненужни неща, но кариерното им развитие си върви, за да нарастват и малките им заплати.Целта е хабилитиране и наместване в колкото е възможно повече на брой допълнително заплащани дейности. 90% от тези дейности ги вършат зайците, които се натискат и те да станат докторанти
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз май си се влюбвам от пръв поглед, бе!Ясно ми е какво изпитвам към обекта!Какви са тези 5-6 фази, кой ги е установил, анализирал, проучил дали са валидни за повече хора и т.н. Каква е тази любов и страст под изследователска лупа?!