Видове медитация за щастлив живот

Елиминирайте стреса
16 мар 2017 09:30, Михаела Лазарова
3
Видове медитация за щастлив живот
Снимка: freeimages

Ежедневни задължения, графици, стрес.... Всичко това се отразява на физическото ни и психическо здраве. Дори и да се опитаме да се храним здравословно, да детоксикираме организма си, много е възможно да се нуждаем от спешна емоционална детоксикация.

Целта на емоционалната детоксикация е да се освободим от негативните мисли, емоции, болезнени спомени. Когато сме спокойни и уравновесени, тогава имунната система може по-успешно да върши своята работа.

Емоционалният баланс дори може да ни помогне да се отървем или да контролираме определени физически неразположения. Грижа за градината, наблюдаването на залеза, брането на плодове също са вид медитация. Ето още няколко вида медитации, които ще ви помогнат да живеете така както трябва – щастливо и балансирано.

Вълните на морето

Един от най-добрите начини да медитирате е като наблюдавате вълните на плажа. Докато седите или се разхождате по плажа, представете си, че всяка вълна, която идва към вас е прилив на енергия, която пречиства душата ви. Приближавайки тя успява да отмие всички рани, негативни емоции, стари спомени и душевни травми.

Когато се почувствате пречистени от водата, позволете на всяка следваща вълна да донесе сила и обновление на духа ви. Също така, когато влизате в морето, океана, езерото, реката, представяйте си всичко това, което искате да дойде в живота ви.

Сред дърветата

Разходка из природата, в гората, на излет, в планината, в собствената ви градина. Звучи чудесно, но не е достатъчно да извлечете максимума от силата на природата. Още като тръгнете да се разхождате повикайте феята на дърветата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Stepenwolf преди 1 година
Именно заради статии като тази, и неправилно насадени представи, се появяват коментари като номер 1
2
0
 
2
 
! Отговори
Stepenwolf преди 1 година
Мишенце, медитацията може да бъде разделена на динамична и статична, седяща и стояща
и тн
Медитацията е обръщане към Себе Си, и няма ни най малко значение, дали се практикува на брега, в гората , в офиса или в къщи
Силно подозирам, че дзен будисттки монах би могъл да медитира и в селски нужник)
В тоя ред на мисли, тая плява, изцъркана по-горе, може да напише човек, който не се е занимавал изобщо с медитация, или е пробвал 2-3 пъти в някой "Център за релаксация"
Не заблуждавайте хората..
1
6
 
3
 
! Отговори
Надлежно информиран преди 1 година
Медитация!?
Колко ли ви 'лопа дъската!

4 прости стъпки за щастлив живот
4 прости стъпки за щастлив живот

4 прости стъпки за щастлив живот

Типове поведение, които привличат мъжете най-много
Типове поведение, които привличат мъжете най-много

Типове поведение, които привличат мъжете най-много