5 навика на психически силните хора

Те се оглеждат в своя напредък и го анализират
19 мар 2017 12:02, Михаела Лазарова
6
5 навика на психически силните хора
Снимка: outnow.ch

Психическата сила е не по-малко важна от физическата. Тя е всъщност локомотивът, който може да извади тялото от омагьосания кръг на слабостта, болестта, липсата на енергия. Регулирането на мислите в позитивен и най-вече градивен план може да направи тялото ви много по-силно и устойчиво.

Упражненията са важни за здравето и физическата сила, но е важно да тренираме и ума си, за да сме устойчиви и най-важното – успешни във всеки аспект от живота си.

Психическата сила за някои хора е даденост. За други тя трябва да бъде култивирана, тренирана, целенасочено постигана. Това става с някои техники.

Какво правят психически силните хора всеки ден?

1. Те имат свое определение за успеха. Психически силните хора не се нуждаят от това някой друг да им казва как да постигнат целите си. Те нямат нужда от това да черпят нечий чужд опит, защото винаги знаят какво да правят и то защото знаят какво точно искат. Успехът на другите не ги засяга, защото за тях той не е важен. Психически силните хора просто умеят да сътворяват свое собствено определение за успеха, което да следват.

2. Те се предизвикват всеки ден. Да правиш нещо против собствения си комфорт изисква психическа сила. Много хора не си дават сметка колко важно е това за успеха. Колко пъти ви се е случвало да предприемете стъпка, въпреки че се страхувате от провал или просто се страхувате от промяната?

За психически силните хора такъв страх не съществува. Те го приемат по-скоро като адреналин, който ги тласка все по-нагоре и по-нагоре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
някоя си преди 7 години
Психически силните хора успяват да преодолеят почти всичко, което живота им сервира. Силната психика или я имаш, или - не. Тя не може да се култивира, освен ако индивида не стане безчувствен като робот.
5
1
 
1
 
! Отговори
tres1 преди 7 години
До рецептаНека приказките са по-малко от фактите! Самоопознаването и себеовладяването са процеси по-големи от вселената в която живеем. "Голям залък *** - голяма дума не казвай!"
4
0
 
2
 
! Отговори
tres1 преди 7 години
И като ги тласка все по-нагоре и по-нагоре какво правят като с треснат в тавана - психясват ? Аман от "компетентни специалисти" в областта на човешката психика. Мога единствено да им предложа първо да се заемат опознаването на собственото им АЗ и след това да се опитат да го управляват - чак след това може да помислят за споделяне на опита си. Това дали щ им стигне време за обмен и осмисляне на споделените с другите като тях опит и знание е въпрос с повишена трудност.
3
3
 
8
 
! Отговори
рецепта преди 7 години
Изпитана рецепта, сама съм достигнала до нея в дълги години на бедност( при социализма! и сега), но и на скрита завист(?) от другите: малко ядене,учене, четене, ведрост на мисълта, мислете за слънцето, чистото небе, малко облекло, но спретнато.Мислете, че каквото и да става, трябва да опитвате ( работа, учение), така ще придобивате опит.И ЕЛИМИНИРАТЕ всички, които злословят, клюкарстват: не си губете времето. Трябват ВИ положителни мисли, обогатяване на мисълта, знания.
2
1
 
2
 
! Отговори
пореден преди 7 години
*** глупостите
1
0
 
2
 
! Отговори
психотрилър преди 7 години
На кое от взаимно противоречащите си "констатации" да вярваме ?!