Те развалят хармонията... Най-честите митове за развода

Хорското мнение, социалният статус, финансовото положение...
30 мар 2017 14:00, Михаела Лазарова
1
Те развалят хармонията... Най-честите митове за развода
Снимка: outnow.ch

За развода се ширят всякакви митове, които спират хората да вземат решение и да направят решаващата крачка за своето бъдеще и щастие. Хорското мнение, социалният статус, финансовото положение, самотата – всичко това влиза в страховете на хората и им пречи да се решат смело да сложат край на несполучливия си брак.

Кои са най-честите митове за развода, на които хората се доверяват?

Разводът е най-лесният начин

Всеки, който е преминал през това и ли е в процес на развод ще потвърди, че това е най-трудният период. Може крайният резултат да се окаже правилният, но всичко, което преживявате и си причинявате по време на процедурата, е изтощително и оставя жестоки белези.

Разводът е емоционален, физически и психически изтощителен период, който се струва на преминаващите през него като цяла вечност.

Хората, които избират да се разведат, са егоисти

Ако сте пред дилемата дали да се разведете или да продължите да търпите несгодите, които понасяте всеки ден в съвместния си живот, вероятно сте чули това схващане, което много хора поддържат.

Защо е нужно да поемате вината? Защо е нужно да се чувствате като егоист в лошия смисъл на думата като единственото, което със сигурност притежавате е шанса да живеете веднъж! Живейте живота си по най-добрия за вас начин. Ако се налага да вземете трудния избор да се разведете – направете го, щом това ще ви направи щастливи!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: любоввръзкиразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След, това се чудете на онези хора, които никога не се карат, не се обиждат грозно и не си повишават тон. Децата им ще ви кажат! "Нашите никога не ги чух да се карат и обиждат, тон да си повишат.Що за отношения!?!? Ти..., защо го правиш!? Чий си!? Чия си!? Сега вече, вие ясно!!!