7 неща, които не бива да правим преди и след хранене

Не пушете
4
7 неща, които не бива да правим преди и след хранене
Снимка: outnow.ch

Хапване на крак, обилна вечеря или спазване на здравословна диета. Всеки има свой режим и начин на живот, който води. Въпреки това, често пренебрегваме някои основни правила за добро храносмилане. Оказва се, че някои наши навици могат да ни навредят. Ето какво не бива да правим преди и след хранене.

Пийте топла вода

Около 30 минути преди да хапнете, изпийте чаша хладка вода или чай. Това ще подпомогне храносмилането, но също така и ще ви държи по-сити, което ще намали риска от преяждане. Ако преди хранене не сте изпили чаша вода, след това изчакайте около 30 минути и тогава може да си направите ароматен чай или хладка вода. По този начин организма абсорбира хранителните вещества по-добре.

Не лягайте да спите

След обилен обяд или вечеря, много хора се изкушават да легнат да спят. По този начин се забавя процесът на храносмилането. Също така може да е причина и за появата на стомашни киселини. Изчакайте най-малко 2 часа преди да отидете в леглото. През това време може да си направите една хубава разходка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
... преди 7 години
До 11to4no taka prav si.
3
1
 
0
 
! Отговори
11 преди 7 години
А бе вий ша ми кажете на мене кво да правя...
2
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да бе, ще се наям и ще обикалям карето. Вие *** ли сте? На всекиму се случва да преяде било на гости, било на празник, било през делник. Особено ако си пийне нещо по -добре да яде за да няма киселини и после да си легне. А на другия ден - добре дошли диети, прочиствания и каквото се сетире. А може и три дни след това да са пречистващи. Организма сам си казва.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това вече го пускахте миналата седмица. Много сте зле, ***!