Грешки, които правим, когато искаме повишение на заплатата

Защо е важно да поискаме повишение
21 апр 2017 14:00, Михаела Лазарова
5
Грешки, които правим, когато искаме повишение на заплатата
Снимка: outnow.ch

Когато става дума за работа, назначаване и повишение, жените са по-малко склонни да преговарят от мъжете. За разлика от мъжете, жените твърде рядко искат повишение на заплатата, казва в свое интервю пред Reader’s Digest Вики Салеми, експерт по кариерно развитие и специалист по подбор на персонал за monster.com, сайт за обяви за работа.

Заплатата е едно от водещите обстоятелства, когато търсим работа. Повишаването на трудовото възнаграждение пък е момент, който често просто очакваме, а не водим разговор за постигането на увеличение на заплатата. Едва 1 от 10 жени се осмелява да разговаря с началника си и да поиска повишение.

Причините за примиренческия манталитет, според специалистите, са различни. Често нагласите звучат така: "Защо да искам повишение като така или иначе няма да го получа", "Фирмата надали ще отдели ресурс за моето повишение", "Ако можеха, щяха сами да ми предложат", "Трябва да съм благодарна, че все пак имам работа", "Не искам да изглеждам алчна в очите на колегите".

Могат да се изтъкнат още причини за това как жените сами се възпират от израстване в кариерата и заплащането. Тази тенденция обаче трябва да се промени, смята Салеми.

Защо е важно да поискате повишение?

Независимо дали сте в настоящата си професионална роля от години или сте решени да преминете към следващата стъпка от кариерното ви израстване, въпросът за преразглеждане на трудовото ви възнаграждение стои на дневен ред.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешка е да работиш в България! Ромите отдавна са го разбрали и за това са добре! А българите хленчат и пак на тръстиката!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При възможност за избор, конкретното заплащане съвсем не е най-важният фактор. 1. Ако се съсипват нервите; 2. Ако условията са нездравословни; 3. Ако работното време е неподходящо; 4. Ако транспортът е натоварващ....
2
1
 
6
 
! Отговори
Първият аргумент, преди 6 години
приписван на жените, е много разумен и е резултат не на примиренчески манталитет, а на дипломатичност.След като веднъж-два пъти си поискал нещо и ти е било отказано, но въпреки всичко си останал да работиш на същото място, занапред с теб ще се отнасят като с човек, чиито приноси, а също и амбиции могат да не бъдат зачитани.Ако си намери по-добра работа, тя ще напусне.Но докато не е намерила, защо сама да се поставя на позициите на лице, чиито претенции могат да бъдат пренебрегвани безнаказано?
1
5
 
19
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Най-голямата грешка която човек може да направи е да остане да работи в Бг...