6 храни, които могат да се окажат менте

Внимавайте с избора на пармезан
25 апр 2017 13:08, Михаела Лазарова
9
6 храни, които могат да се окажат менте
снимка: freeimages

Понякога храните, които купуваме и слагаме на масата, приготвяйки ги във вкусни ястия, не са всъщност продуктите, които искаме. Случва се някои храни да са подправяни да приличат на оригинала, който търсим, но като качество да се различават доста от това, за което плащаме.

Сайтът brightside.me публикува списък с най-често подменяните продукти, които срещаме в магазина.

Зехтин

Купувайки бутилка скъп зехтин, може да се окаже, че всъщност сте си донесли вкъщи евтина царевица, палмово или соево масло. Как да направите разликата? Излейте малко от зехтина в стъклена чаша и я сложете в хладилника. Истинският зехтин ще направи утайка.

Пармезан

Един от най-често фалшифицираните хранителни продукти е пармезанът. Понякога в пармезана може да се съдържат дървесни остатъци или пък да е микс от няколко по-евтини сирена. Как да направите разликата? Купете цяло колело пармезан и четете внимателно съотношението на сирената на етикета, преди да платите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Така си е. Пармезанът е уникален вид сирене, само от две-три области в Италия. Можеби авторът е имал предвид едно неидентифицируемо нещо, което се продава настъргано в едни пликчета, на които пише "пармезан"? Да не говорим за пармезана, който се слага върху варена царевица на специални щандове в някои молове и пред "Кауфланд" от нагли търговци. НО Е ВАЖНО, ЧЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА КОНТРОЛ ВЪХУ ХРАНИТЕ И ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Те обаче били за друго!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Същото е и с пармезана. Но как да проверя по следния предложен начин: - "Купете цяло колело пармезан и четете внимателно съотношението на сирената на етикета, преди да платите." Само дето не разбрах, как ДА КУПЯ КОЛЕЛОТО, ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ? Мила, родна журналистико, правиш ли чернови преди да пуснеш мат-рия-лчето? Може и на компютър да се прави чернова, има програми, пък и по-елементарни средства...Сега пак ли ще ме накажете?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Купете цяло колело пармезан и четете внимателно съотношението на сирената на етикета, преди да платите"Какво значи "колело пармезан"? Може би пита? Мерси, първо питите пармезан са много големи, второ - понеже са зрели много дълго, повърхността им се изрязва и изхвърля (тя а като гьон). Пармезанът не е смес от разни сирена, а отделен, неповторим скъп сорт. Така, че който е писал това изречение, няма хал-хабер представа от въпроса. Чао!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една известна верига хипермаркети, която завършва на "д", се продава сочно и прясно изглеждаща кайма (насипна), на чийто етикет пише 100% месо. Е, пробвайте да направите кюфтета от нея и вижте колко точно месо ще остане, след като лойта и водата се изпарят с яростно съскане. Интересно защо когато аз си смеля парче месо, резултатите са коренно различни?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно във всички европейски държави има менте,но като нашата мила родина едва ли;)от храната до политиката всичко е менте.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко ок, ама зехтин няма как да го тествате в магазина. А вкъщи вече и да проверявате и да не проверявате...най-много накрая да пиете една студена вода като установите, че сте дали 20-тина лева за менте.
3
0
 
14
 
! Отговори
Месо и рибниПродукти преди 6 години
Нищо не пише за месото - смлени на каша месни отпадъци плюс добавени оцветители; после го изливат в не знам какви форми, добавят по определен начин и стопени отпадъци от животински тлъстини, охлаждат и в крайна сметка, визуално се получава нещо като истинска шунка с тлъстинки.Вкусът обаче няма нищо общо с истинското месо.За рибните продукти пък да не говорим! Четете етикетите - ще се уверите, че това, което купувате, съдържа определен процент месо от риба. Иначе си прилича на филе от риба!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото всеки ден купуваме пармезан и зехтин, та много трябва да се внимава.Миналата година купих веднъж, тази по-рядко.
1
3
 
10
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Интересно как ще си купил нещо, преди да си го платил?!? :))