Не казвайте това на жени, преживели спонтанен аборт

Не е било писано... Тези думи само ще ги наранят
31 май 2017 20:48, Михаела Лазарова
0
Не казвайте това на жени, преживели спонтанен аборт
Снимка: pixabey

В живота често се случват неща, които остават необясними за нас. За жените, които очакват бебе, най-големият страх в първите седмици е да не се стигне до спонтанен аборт. Някои нямат късмета от първия път да заченат и износят здраво бебе.

Всяка жена преживява по свой собствен начин загубата. Понякога в желанието си да успокоим наша близка, казваме неща, които определено не действа благоприятно и дори биха могли да наранят. Ето какво не бива да казвате на жена, която е преживяла спонтанен аборт.

"Поне не си била дълго време бременна"

Истината е, че понякога продължителността на бременността е определяща за това дали ще има и какви ще бъдат усложненията в резултат на спонтанен аборт. Въпреки тази фраза да има за цел да намали болката от загубата на плода, всъщност не прави ситуацията по-малко неприятна. Болката, физическа и емоционална, е реална и подобни изказвания не действат успокояващо.

"Не е било писано"

Никой не може да знае какво е писано и какво не. Загубата за една жена, която иска да има бебе е голяма. Подобни мисли само могат да усложнят ситуацията, тя да започне да си мисли, че е направила нещо нередно, което да е довело до спонтанния аборт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари