Как да направите дома си визуално по-голям?

Светлите стени не са единственият ви вариант
Обновена: 10 юни 2017 21:39 | 10 юни 2017 21:39, Михаела Лазарова
0
Как да направите дома си визуално по-голям?
Снимка: Reuters

Няма как от един средно голям апартамент да направим палат, но пък можем чрез няколко трика да се опитаме визуално да го разширим поне. Чрез няколко прости оптически трика може да направите дома си измамно широк, без всъщност да е толкова голям.

Вижте как.

Ако стените и таванът на стаята ви са в светли тонове, вкарайте цвят в пода. Дали ще е цветен ламинат, теракот или пък килим, придайте цвят на пода и това визуално ще направи стаята да изглежда по-голяма. Цветният под помага стените да се избутат сякаш назад и по този начин да направи стаята по-широка и висока.

Друг вариант за оптична измама е да боядисате и тавана цветен. Т. е., оставете пъстрия под, но придайте цвят и на тавана. Това ще създаде впечатление, че стаята е много по-широка. Все пак, имайте предвид, че този трик ще намали визуално от височината на стаята.

Ако искате да има усещане за по-голямо пространство в стаята, усещане за „повече въздух“, може да боядисате насрещната стена на вратата и пода в един и същ цвят.

Трик да направите стаята по-широка визуално е като боядисате насрещната стена на вратата и тавана в еднакъв цвят. Ще създадете впечатление за широта, но ще редуцирате усещането за дълбочина на стаята.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари