7-те знака, че детето ви е тормозено в училище

Липса на енергия, усмивки, зле настроено е към себе си
21 юни 2017 22:48, Михаела Лазарова
14
7-те знака, че детето ви е тормозено в училище
Снимка: pixabay

Родителите често не знаят, че децата им са подложени на тормоз, защото децата премълчават истината. Някои го правят от срам, други от страх, трети – защото вярват, че го заслужават.

Когато се появи подобен проблем в училище или в средата, в която детето расте, налице са определени предупредителни знаци. Родителите трябва да са бдителни и да следят за промени в поведението на детето.

1. Детето ви не се интересува от неща, които са го забавлявали преди. Липсата на енергия, усмивки и удовлетвореност от интересите, които са били водещи за детето преди, подсказва за наличие на детска депресия.

2. Детето променя поведението си в социалните мрежи. Ако забележите, че е изтрило профила си или се страхува да се доближи до таблета, от който преди не сте могли да го отлепите, значи детето търпи тормоз онлайн. Погрижете се да разберете дали този тормоз идва от съучениците му или от непознат човек, който би могъл да се окаже потенциално опасен за здравето и живота на детето.

3. Детето има все по-чести пристъпи на главоболие и стомашни болки. Стресът причинява редица физически проявления и дори заболявания, сред които най-типични са главоболието и стомашните проблеми. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До някой си (10)Това, за случката в подземния гараж в Германия го писа по медиите и дори го коментирахме тук преди време.Някои възпитателни методи са добри, само ако възпитаният посредством тях контактува единствено със себеподобни.Когато контактуваш с *** и законите защитават именно него, ти трябва да ползваш методи, понятни на ***.
7
1
 
4
 
! Отговори
до "задължителн преди 6 години
Някой може да е тормозил детето ти, защото смята, че ТО го тормози.Ти ошамарваш тези, които са тормозели детето ти и родителите им , след това родителите на другите идват и ошамарват теб. После твоят баща ошамарва тях, техния баща, ошамарва твоя.... и така до безкрайност........Ако някой е по- силен от детето ти, а ти по-силен от този някой,то не си мисли, че си най-силния на света. Това ли ти е решението? Гениално!
6
2
 
2
 
! Отговори
Пак до 2 преди 6 години
Затова казвам, че някои са възпитани така, че да се респектират единствено с шамари.Щом детето вече ходи на училище, то е над 7-годишно. До тази възраст основите на характера и манталитета са вече оформени. Наученият да се забавлява като измъчва и унижава друг човек, трябва да разбере, че за деянието му може да има много лошо и болезнено наказание. Само така ще го накараш да не вилнее, но не можеш да промениш факта, че изпитва удоволствие от чужда болка и страх. Вина за това имат родителите му.
5
4
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Европейски методи, за които говориш, доведоха до този резултат - двуметров германец пищи от ужас като момиче, докато 2-3 "шведчета" с ръст 1.60 см и по 40 кг всяко, закачат жена му, а едното дори размахва нож. Ако рече, немецът само с 2-3 ритника ще ги сложи на мястото им, но той пищи за помощ. "Шведчетата" пък са енергични и весели, защото папат соц.помощи от данъците на същия този германец и, както е според техния обичай, се забавляват, като се издевават с онзи който ги храни. Затова казвам,
4
1
 
4
 
! Отговори
Чък Норис преди 6 години
Освен долу казаното, запишете децата си на бойни спортове и ги научете да могат и сами да се защитят!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължавам да търся основателни доводи- 2/3 год деца да посещават детски заведения при условия,че майките не работят. Дори животните в природата не постъпват така, както ние хората, а после ще търсим отговора на въпросите защо децата са агресивни. Вие представяте и си 26/30 деца на едно място по 8/10/12 часа- кой може да каже какво се случва с тяхната психика. А кога родителите общуват с децата си, дали децата им не стоят само пред електронните екрани- ЗАГУБВАМЕ ЧОВЕШКИЯ СИ ОБРАЗ.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Задължително 1Две злини не правят ЕДНО добро! На запад прилагат къде къде по-ефикасни методи без да се стига до саморазправа! Останахме една шепа хорица в България и все още не можем да достигнем западните общества по мъдрост! Резилът идва от там че сме изключително малко като население с огромни проценти на детско насилие! Ако някой заслужава шамарите то това е родитела а не детето! Още, отговорността в училище ляга 100% върху учителя!Детската педагогика е в неговата зона!Причина-следствие
1
3
 
19
 
! Отговори
Задължително преди 6 години
Няма да търсиш съдействие на учители и психолози.Ошамарваш тормозещите детето ти ко//пел//даци. нека те да се оплакват от тормоз.Дори да се наложи да плащаш обезщетение за шамарите, бъди сигурен, че си помогнал на детето си. После може да ошамариш и някой родител, който не е научил детето си какво не бива да прави.Но най-важното е, да научиш детето си, че може да ти има доверие и да споделя, когато е в ситуация, с която не може да се справи.