Уроци за брака, които научаваме от баба и дядо

Начинът на комуникация има сериозен ефект върху връзката
23 юни 2017 23:00, Михаела Лазарова
29
Уроци за брака, които научаваме от баба и дядо
Снимка: outnow.ch

Различните поколения имат различни разбирания за живота и любовта. Въпреки това, често се възхищаваме на нашите баби и дядовци за историята на тяхното запознанство, предложението за брак и за това как са успели да съхранят брака си през годините. Кои са трите важни урока за любовта, които можем да научим от тях?

Проблемите във връзката трябва да останат частни

Със сигурност ще чуете или сте чували вашите по-възрастни родители да се шегуват помежду си, оплаквайки се един от друг или да споделят за някакви неволи. Но това са дребните проблеми, ежедневните битовизми.
Бабите и дядовците са научили, че сериозните проблеми, с които се сблъскват си остават между тях, решават се насаме, не в присъствието на роднини, деца, приятели. Никога не намесват странични хора, контролират времето на неприятните разговори, кавгите, защото знаят, че е много важно впечатлението, което оставят в хората и семейството.

Взимат решенията заедно

Всекидневно сме изправени пред това да взимаме решения за това какво ще ядем, къде ще прекараме деня си, вечерта си и т. н. Независимо за какво става дума, бабите и дядовците ни се консултират помежду си, взимат решенията заедно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Никой не е независим. Този, който гледа парите на първо място, е много зависим даже. Но да не изпадаме в детайли.
Ако съвременна жена не работи, е като в луксозен затвор, няма социални контакти, няма база за сравнение за собственото си поведение и ниво. Свлича се по нанадолнище като индивидуалност. Неслучайно в богатите семейства на Запад преди десетилетия една от най-честите болести при жените е била истерията.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зависимостите могат да бъдат различни. Да бъдеш зависим от шефа не е особено приятна зависимост. Истината е, че трудностите, които нахъсват мъжа и го правят по силен, изтощават и уморяват жената. Приказки от рода, че работещата жена е независима е стръв за шарани. Да жената може да работи само, ако това я удовлетворява. Другото е успокоение за мързеливи мъже.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финансова осигуреност е едно, финансова зависимост друго. Затварянето на жените в бита е чиста форма на страх от страна на мъжете. Един вид - елиминиране на конкуренция . Този тип общества се крепят на насилието, физическо и психическо. Форма на този тип агресия е съвременната модна индустрия и щоубизнес. На жената се отделя роля на обект, по изключение на субект.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, да, финансовата осигуреност е много важна. Няма по нещастна жена от тази, която не знае как ще нахрани децата си. И не се шегувайте с менците и тъкането на стан. Да се върнем назад във времето, при пещерни я живот, когато мъжете с голи ръце са хваналаи диви животни, за да прехранват челядта си. Светът се променя. Казват, че човешката еволюция се дължи не на рационалното, а абстрактното мислене. Освен влиянието на външни фактори, човек трябва да се превърне в най-важния фактор на своя живот.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финансовия уют???
Имуществото не се състои само от пари. Преди още повече, но сега също. Жената преди е произвеждала храна, облекло. Между другото е гледала децата, заедно с по-големите деца. Вършела е и всякаква домакинска работа, включително носенето на вода с кобилица и тежки менци. Много малко от градските жени не са работили. Тъй че жената винаги е вършела два пъти повече работа от мъжа, когато въобще е бил наличен. Преди пак е имало гурбет, но само за мъжете. Же, и като вървят, са предяли
17
1
 
7
 
! Отговори
№19 хубаво е написал преди 1 година
но засега, у нас, те са само теория.
Малко са мъжете в България, които сами могат да издържат себе си, жена си, две деца и да помагат на пенсионираните си родители.
Затова се налага повечето съпруги също да работят, в което няма нищо лошо. Нали, когато се е омъжвала, е преценила какви ще са материалните условия в брака с този мъж?
Проблем възниква там, където домашните задължения не са разпределени справедливо, а също и в случаите, при които единият е всеотдаен, а другия не оценява и не уважава.
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъжът трябва да създава финансовия уют, а жената домашния уют. Ако финансовите средства, които мъжът внася в дома се превърнат в подаяние значи жената не си е на мястото. За мъжа материалното задоволяване на семейството, трябва да се превърне за него в най-голямата радост и удовлетворение. Това естествено не се случва току така. Изисква се умения и старание от страна и на жената.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10 Ти нещо против работещите жени ли си!?Седи и лежи вкъщи и чакай "благоверния" да те нахрани,ако не е срам. Дебелей и мрънкай!!!След ,това защо мъжете ви не искат да ви погледнат,защото се превръщате в злобни мрънкала на които,каквото и да направиш, няма угодия!!!Ти тях не ги гледай,те с труд си изкарват парите.Щот са кадърни!!!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега друга ще му се радва.
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се изоставя мъж.Най-малкия проблем и изоставен.Толкова ти е умствения багаж.Като нямаш грам сиво вещество и липса на елементарна комуникация, така е.Чак развод! И какво,толкова е преценил,че такава безумна безотговорност към мъжа,децата,семейството.Да си дигнеш багажа,развод и всичко да му вземе.Будала жена си! Ни се водиш,ни се караш!Не мъжа ти е виновен!!!Главата жено не те слуша!!!! Бил изневерил,бил спалмв другата стая.Не давал пари,не купувал лак за нокти.Будала жена си ти...,глупава.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднакво виновни всички жени и за неудачите,спрямо мъжете и да очакваш един и същи резултат!Не може целия свят да ти е виновен,А ти никога!!!
Явно някъде дълбоко в душата има нещо твърде Мръсно вкоренено.Ген! За съжаление,това не може се изкара от човек!!!!
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои жени са твърде комплексирани! Особено, когато е била зарязана от мъжа си.В следствие на което развива синдром на "отхвърлянето". Всички жени,които се ползват с уважение,любов са във връзка,брак биват изтормозени от такава жена. Комплекса който и се е вкоренил е придатък на провала и
Като жена,че един мъж не може да задържи при себе си.Винаги се случва едно и също нещо.Не може да постъпваш по един и същи начин с всички мъже и да очакваш,различен резултат!Не може да са ти еднакво виновни
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера,защо защитавате женаа която няма граам морал.?!Не зачита чувствата на хората,мнението,отношенията на човек един към друг(дали е в брак,връзка и прочие)Защитавате човек,който яростно навлиза в чуждото пространство на хората във връзка.Това ли ви са моралните ценности?И имате безочието да защитавате човек без грам хабер,отношение към моралните устои на брака,връзката, взаимоотношенията. Така ли са ви възпитава ли!?Така ли ще възпитавате собствените си деца!?В умаловажение!?
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито е изоставен, нито дебел.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13
Е не като цял ден да гледат в чуждия двор.От нямане на какво да праеят и да творяят,скандали и интриги.Чуждия мъж на съседката,колежката,приятелка,на някоя жена мъжа.Да хленчат и злобеят.И да чакат нечие мъжко подеание.Да изнудват мъжа за пари...,да му налага стоически тормоз,да му вменяява вина,че е прелюбодействат и прочие.Явно много повече държат на моралните устои на брака,приятелството и отношенията в една връзка.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, с големи изисквания сме. Изоставен и дебел си ти, най-вероятно. Ако трябва да обобщим - за разпад в ценностната система иде реч, драги.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъжете са "нерези"за жените.Факт!!!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да има жени,порядъчни.След,като мацката в прав текст му заявява "готин си", "харесваш ми". Не след дълго време " нереза"решава,че е време за проверка на чувствата.Отива на среднощен запой и с първата срещната секс.Осмелява се да покварите и нарани нечия душа, която го обича със сърце.Като се постарая идиотски да си признае нелепата издънка.Да,но на мацката и се отщява от него.Толкова време си бил сам,толкова ли не може удържиш,че прилепва първата,която му се предложи,явно.Глупендер!!!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5
Изключително точен коментар. Бих допълнила, че и няма много свестни жени.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба е чакала цяло село да заспи да гасят лампите да си свали гащите, пред дедо.В днешно време мъжа чака да види ,че жената се пребира у дома и отива на е б н я.Мъжете днес са долни невъзпитани същества. Дедо не си е позволявал да обижда баба с повод и без повод.Дедо е бил верен на баба,днес не е така.Тази вечер е с една жена на другия ден е с друга
Сега са лигни,амеби,мекотели мъжете.Никакви жени не зачитат.

Фантастични идеи за брокатен маникюр (галерия)
Фантастични идеи за брокатен маникюр (галерия)

Фантастични идеи за брокатен маникюр (галерия)

7 навика на хората, които не се тревожат за глупости
7 навика на хората, които не се тревожат за глупости

7 навика на хората, които не се тревожат за глупости