Кои са признаците, че приятелството ви вече не си заслужава?

Разминаване в приоритетите
24 юни 2017 21:55, Михаела Лазарова
4
Кои са признаците, че приятелството ви вече не си заслужава?
Снимка: outnow.ch

Рядко намираме приятели, чието приятелство да ни удовлетворява напълно. Колкото и да се обичат двама души, между тях винаги изникват различия и несходства. Ако между приятели не съществуват компромиси, както във всяка връзка, приятелството пропада.

Кои са признаците, че приятелството ви вече не си заслужава?

1. Приятелят или приятелката ви вече не уважава границите ви.

Всеки човек има граници на търпение, граници на интимност, граници на споделяне, изобщо граници на взаимоотношенията. Когато най-близкият ви приятел/ка започне да не уважава пространството ви, да прекрачва тези граници и да нарушава мира между вас, с приятелството ви е свършено.

2. Омаловажава вашия опит, вашите преживявания.

Тук се намесва завистта. Представете си, че сте пътували на страхотно място, видели сте красиви гледки, купили сте си нещо скъпо и изящно, постигнали сте нещо значимо, което ви радва. Приятелката ви с неохота слуша разказите ви, едва изчаква да приключите и рязко сменя темата.

По всичко личи, че тя се опитва да омаловажи вашите преживявания, които са ценни за вас и искате да ги споделите. Тук вече искреността в отношенията ви е изчезнала. Заместена е от завистта и желанието да сломи интересите ви и нещата, които ви правят щастливи, вместо да се радва заедно с вас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скубев ви косите, ритници.Заплахи дори и за още по-лошо нещо,че е възможно да ви се случи. Като да ви саблече гола и да ви пусне се разхождате така навън. Да ви хвърли през балкона и прочие.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един човек,когато знае,че е неудачник в живота с жените,връзките,работа и прочие.Освен да си повярва,че е по-добре от вас е когато ви скапе емоционално и физически.Първо ви цака по самочувствието, личните заслуги,след това от неприемането,че някой е по-способен от него физически. Като започне да ви наранява.Неспособността да се справи с проблема с емоцията.Избива в агресия към вас.Вика,крещи,обижда обеден е че вие и само вие сте виновна.След,това започва с физическа саморазправа юмруци,шамари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да споделите не иска ли да ви слуша,всеки път ви апострофира,чак гневен че му споделяте какво ли не.Не е нормално, това.Този човек изпитва органическа непоносимост към вас,като човек и към вашите лични, преживявания и успехи.Колкото повече се изкачват по"стълбата на успеха", той ще твърди,че сте непосредствена фльорца с 2 грама мозък.За да ви е гадно и да се чувствате зле.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, за съжаление.