Плюене, къпане в ледена вода...Как в различните култури се отнасят към децата си?

Факти от различни точки на земното кълбо
2
Плюене, къпане в ледена вода...Как в различните култури се отнасят към децата си?
Снимка: Reuters

Всеки родител, независимо къде се намира по света, има свое уникално и различно поведение спрямо детето си. Начините на отглеждане и възпитание могат да бъдат много различни, в зависимост от културата и порядките на дадено общество или социална група. Но това, което сближава всички родители по света, е любовта към децата им и желанието да направят най-доброто за тях.

Сайтът Brightside ни запознава с 5 любопитни примера от различни точки на земното кълбо, които ни показват колко интересно може да е отношението на родител към дете.

В Мавритания: родителите плюят върху лицата на децата си

В някои зони в Мавритания, където живее племето уолоф, съществува обичай родителите да плюят върху детските лица, защото се смята, че слюнката застрахова думите и всички изречени благословии ще се превърнат в истина.
Обикновено в такива ситуации майката плюе на лицето на детето, а бащата в ушите на бебетата и разнасят слюнката по цялата глава на детето, за да има щастлив и дълъг живот.

В Кения: майките не гледат бебетата си в очите

Жените от племето киси в Кения са изключително привързани към децата си, но въпреки това избягват да ги гледат в очите, проявят ли дори малко игривост. Това е така, защото не искат да ги учат да търсят твърде много внимание от тяхна страна и да се занимават сами.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари