Въпроси, които да си зададете преди да станете доведен родител

Готова ли съм да чуя негативни коментари и да понеса критика?
19 юли 2017 22:49, Михаела Лазарова
0
Въпроси, които да си зададете преди да станете доведен родител
Снимка: pixabay

Решението да станеш част от нечий живот, и то за дълъг, продължителен период от време, е една от най-важните стъпки, които човек прави. А когато свързва съдбата си с друг, който вече има деца от предишен брак или връзка, решението става още по-отговорно. Никак не е лесно изведнъж да влезеш в живота на едно или повече деца, които са изключително чувствителни в подобна ситуация.

В зависимост от обстоятелствата и как са се развили нещата между родителите им, тези мъничета може да са изстрадали много и да са лесно раними. Затова, ако сте се решили на тази важна крачка от житейския ви път, бъдете много сигурни, че знаете какво вършите.

Ще ви помогнем във взимането на решение, като ви представим няколко въпроса, на които някои психолози препоръчват да си отговорим, преди да предприемем такава стъпка.

Ето кои са те:

Мога ли да се справя с провал?

Никой не се ражда научен да бъде родител. Колкото и да се подготвяме за трудностите, които ни очакват, няма как да се справим с всяко едно предизвикателство перфектно. А и от грешките човек се учи, нали? Но преди да станете част от едно семейство и да споделите живота си с деца, които не са ваши, трябва да сте наясно, че ще ви очакват много трудности и сблъсъци.

Някои казуси ще решавате успешно, с усмивка и радост, други обаче могат да се окажат истинска катастрофа. А ако сте подготвени предварително, както за успех, така и за провал, мисията ви на родител ще бъде успешна, независимо от резултата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари